Vraag & Antwoord

OS Linux

[SuSE 8.2] Distro (Redhat) toevoegen

Anoniem
dJeedJee
6 antwoorden
  • Ik heb op het ogenblik Windows XP en Suse XP geïnstalleerd. Ieder op een eigen partitie. De computer start dmv grub. Ik heb nog twee lege partities over en wil er een distro aan toevoegen (waarschijnlijk Redhat), liefst zonder de bestaande ossen te vernaggelen. Voeg ik RedHat toe aan de bestaande SuSE partitie of moet ie er een voor zichzelf hebben? Hoe ga ik tewerk? Alle goede raad van harte welkom.
  • [quote:641c689429="LennartII"] Ik heb op het ogenblik Windows XP en Suse XP genstalleerd. Ieder op een eigen partitie[/quote:641c689429] Hmm, Suse XP wat is dat? Ik ken alleen SuSE Professional en Personal.
    Zijn die lege partities Linux partities? Ik adviseer voor Red Hat Linux een eigen Linux partitie te gebruiken van minimaal 6 GB. Dan zou je eventueel als install type kunnen kiezen Custom en Install Everything. Omdat je de GRUB van SuSE gebruikt, installeer je de grub van Red Hat in zijn eigen partitie. De gegevens uit /boot/grub/menu.lst om Red Hat mee op te starten kopieer je later naar de /boot/grub/menu.lst van SuSE.
  • Zorg dat je een separate boot partitie krijgt die in beide distributies gemount kan worden. Op deze partitie kun je de kernals zetten van de verschillende distro's en de grub config.
  • Bedankt, ik ga het proberen. Jolo: Suse XP mz SuSE 8.2. Sorry.
  • Vraagje: waarom wil je SuSE en RedHat naast elkaar installeren? Ze hebben toch ongeveer dezelfde functionaliteit. Als je wat met andere operating systems wil stoeien kun je misschien beter FreeBSD, OpenBSD, Hurd, etc. uitproberen.
  • Marcelk. Bedankt voor de tip. Je hebt ongetwijfeld gelijk. Red Hat en SuSE en Mandrake zullen elkaar niet veel ontlopen. Het gaat mij echter voornamelijk om gemak van gebruik. Hoe makkelijker, hoe liever. Met FreeBSD, OpenBSD, Hurd of zelfs Debian is de kans groot dat ik in een recordtijd met een onbruikbare computer zit, vooropgesteld natuurlijk dat ik het geïnstalleerd krijg! Zo heb ik bijvoorbeeld verwoede pogingen gedaan om Knoppix geïnstalleerd te krijgen. Laat het gewoon halverwege afweten. Dus, summetje checken, nog een keertje downloaden, nog een cd'tje fikken, nog een keertje proberen et, etc. Geen resultaat. Daar word ik behoorlijk moe van. Debian idem trouwens. Dus.. ik houd het voorlopig maar bij het "eenvoudige".

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.