Vraag & Antwoord

OS Linux

crash bij grote bestanden

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Een probleem wat mij al tijden lang ergert is het volgende :
  Na het verplaatsen van een groot bestand of een aantal grote bestanden (zon 100 a 200Mb p/s) crasht mijn linux bak. Hoewel ik eerst dacht dat het alleen gebeurde bij verplaatsingen over het netwerk (samba), gebeurt het ook als ik de handel op de linuxbox zelf verplaats. Ik gebruik RedHat 8.0, maar het vreemde is dat ik dit bij versie 6 eigenlijk ook al had. Ik draai de handel op een PII-266 met 128Mb en 3 harde schijven van 15Gb elk. Iemand dit probleem al een eerder tegengekomen ?!?!?! ….Het gebeurt dus alleen bij gorte bestanden, in mijn geval MP3's. Veel kleine bestanden verplaatsen/knippen/plakken enz. levert voor zover ik weet geen problemen op.
 • Heb onlangs redelijk grote mpg-bestanden (1,x gb) verplaatst, zonder problemen.
  Op welke wijze loopt het systeem vast?

  Max
 • tja…hoe zal ik het eens zeggen…hij doet gewoon eigenlijk (bijna) geen fluit meer. Het lijkt wel of er een of ander proces blijft hangen. Opnieuw aanmelden lukt ook al niet, kom niet verder als "login:" ….en dan niks meer. Netwerkverbindingen zijn verdwenen. Vreemd is dat ping oproepen nog wel worden beantwoord.
 • OK, dus het systeem loopt op zich niet vast, maar is niet langer bruikbaar.
  Wordt hierbij veel geswapt? (=veel schijfactiviteit omdat Linux geheugen van de schijf uitleest en er geheugen naar toeschrijft..)
  Kun je nagaan of je voldoende geheugen (ram+swap) hebt om de handeling te voltooien? (bijv. door top op een ander tty te laten draaien..)

  Als ping werkt, dan heb je overigens nog wel een
  netwerkverbinding ;)

  Als je welt kunt pingen, heeft je systeem dan niet voldoende kracht om bijv. via top of ps ax na te gaan welk proces hem dwars zit en deze te beëindigen?

  Max
 • [quote:3aedf78224="BoGuS"]Een probleem wat mij al tijden lang ergert is het volgende :
  Na het verplaatsen van een groot bestand of een aantal grote bestanden (zon 100 a 200Mb p/s) crasht mijn linux bak. Hoewel ik eerst dacht dat het alleen gebeurde bij verplaatsingen over het netwerk (samba), gebeurt het ook als ik de handel op de linuxbox zelf verplaats. Ik gebruik RedHat 8.0, maar het vreemde is dat ik dit bij versie 6 eigenlijk ook al had. Ik draai de handel op een PII-266 met 128Mb en 3 harde schijven van 15Gb elk. Iemand dit probleem al een eerder tegengekomen ?!?!?! ….Het gebeurt dus alleen bij gorte bestanden, in mijn geval MP3's. Veel kleine bestanden verplaatsen/knippen/plakken enz. levert voor zover ik weet geen problemen op.[/quote:3aedf78224]

  Bij het opzetten van zo'n box kun je ook een parameter meegeven zodat hij gorte bestanden ondersteunt. Ik dacht dat het iets was als [u:3aedf78224][i:3aedf78224][b:3aedf78224]-lfs[/b:3aedf78224][/i:3aedf78224][/u:3aedf78224]
 • als je 128 mb geheugen heb is het vaak het beste om circa 250 mb SWAP heb

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.