Vraag & Antwoord

OS Linux

Waar kan ik Linux downloaden ?

Anoniem
honeymaker
6 antwoorden
 • Ik heb een compaq laptop van het type Contura AERO 4/33C met 4 MB geheugen en een Harddisk van 120 MB Het is een 468 computer.
  Ik wil er graag Linux op zetten, maar nu heb ik een vraagje.
  Waar kan ik een goewie versie van linux downloaden ?
  Ik wil wel een besturings systeem met een desktop omgeving.

  Vriendelijke groeten,

  Jeroen
 • Kijk eerst eens op www.linux-laptop.net wat de ervaringen van anderen zijn met GNU/Linux op deze laptop. Wordt de hardware goed ondersteund, zijn erg geen problemen?

  Als er geen grote problemen zijn geconstateerd heb je de keuze uit een legio van GNU/Linux distributies. Een erg gebruiksvriendelijk vind ik persoonlijk SuSE die momenteel op versie 8.2 zit. Deze kun je niet als iso bestanden downloaden, maar je kunt hem wel via ftp direct vanaf internet installeren.

  Als je liever iso bestanden hebt dan zijn de meest voor de hand liggende keuzes Mandrake of Red Hat. Deze kun je gewoon op de website van het bedrijf downloaden of nog beter op een lokale mirror hier in de buurt. Lijsten van mirrors vind je op de websites van de fabrikant.
  Tussen Red Hat en Mandrake zit niet zo gek veel verschil, ik zou echter liever voor Mandrake gaan vanwege bijvoorbeeld het feit dat Red Hat geen support heeft voor KDE (de het populairste desktop omgeving voor GNU/Linux).

  Maak je keuze en ga lekker aan de slag zou ik zeggen.
 • [quote:2e16f55889="computer-freak"]Ik heb een compaq laptop van het type Contura AERO 4/33C met 4 MB geheugen en een Harddisk van 120 MB Het is een 468 computer.
  Ik wil er graag Linux op zetten, maar nu heb ik een vraagje.
  Waar kan ik een goewie versie van linux downloaden ?
  Ik wil wel een besturings systeem met een desktop omgeving.
  [/quote:2e16f55889]

  Met 4MB heb je wel erg weinig geheugen. Ik denk dat het een flinke klus wordt om uberhaupt iets te installeren laat staan een volledige desktop omgeving. Schijfruimte kan ook een probleem worden. De processor zou geen probleem moeten zijn.

  Kijk eens op www.linuxiso.org.
 • Ik stel dan ook maar even een vraag van mezelf in deze topic.

  Is het mogelijk Suse 8.2 te draaien op een P 233 mhz, 64 mb ram en 1.5 gb harde schijf ruimte?
 • Damn, ik had de specs over het hoofd gezien, zit ik dat hele lul verhaal voor niets te typen :P

  Je zou even kunnen kijken voor Vector Linux, HDD is wel groot genoeg denk ik, als je heel zuinig aan doet, geheugen wordt idd een probleem. Daar zul je zoiezo geen X mee kunnen draaien of je zit alles naar je swap te schrijven en dat wordt onmetelijk traag.
 • [quote:f37e50aeeb="honeymaker"]Ik stel dan ook maar even een vraag van mezelf in deze topic.

  Is het mogelijk Suse 8.2 te draaien op een P 233 mhz, 64 mb ram en 1.5 gb harde schijf ruimte?[/quote:f37e50aeeb]
  Ik denk dat text mode en grafische mode (zonder KDE) wel lukt. Ik heb net SuSE 8.1 op een 1.1 GB HD geinstalleerd, KDE paste niet. Als KDE er op zit is wel eennadeel dat je weinig ruimte voor software over hebt. Vergeet niet dat je niet 1.5 gb ter beschikking hebt omdat je ook wat ruimte aan de SWAP partirie moet geven

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.