Vraag & Antwoord

OS Linux

NedSlack Slackware

Anoniem
Bilbo
15 antwoorden
 • [quote:ed6b4ff01e="Marcel de Reus"]Hopelijk vanavond dus alsnog een goede gecertificeerde tekst en ik verwacht wel dat alle betrokken moderators zich nu opgeven voor een Slackware cdset[/quote:ed6b4ff01e]Ik draai Debian ;)
 • Sorry, maar het had misschien handig geweest om het topic open te laten en me zelf te laten reageren en het bericht zelf laten aan te passen, als jullie het teveel op SPAM vonden lijken, dat had weer een nutteloos topic als deze gescheeld.

  Bill Gates, we hebben hier een prima moderator genaamd maximiliaan en een extra politie agent is absoluut niet nodig. De post was gericht aan de mensen die hier Slackware gebruiken en het is geen SPAM post.
  Ten eerste heb ik zelf namelijk helemaal niets met NedSlack te maken en ten tweede is NedSlack een non-profit organisatie. Een beetje nutteloos om daarover te spammen dus.

  De manier waarop nu mijn tekst is verwijderd waar ik gister hartstikke lang mee bezig geweest is schandalig en ik had toch wel verwacht dat ik iets meer respect had opgebouwd met al die tijd die ik in dit forum steek op gewoon even een post in het desbetreffende topic te krijgen met wat er aangepast moet worden.

  Nu komt er dus een aangepast bericht en nogmaals dit is gewoon om te kijken of NedSlack zonder risico van kosten verlies goedkoop Slackware spullen kan gaan leveren. Veel mensen zien het namelijk als een drempel op spullen te importeren, omdat de kosten dan nogal hoog oplopen.

  Ik kan me overigens een topic herinneren van maximiliaan waar hij vroeg wie er KDE shirts wilde kopen en je je daar kon opgeven, dat is precies hetzelfde als dit en dat was toen absoluut geen probleem.
  Ik vraag me dan ook af waarom in godsnaam mensen die totaal niets met de posting te maken hebben zich ermee gaan lopen bemoeien.

  We vroegen ons dus af hoeveel mensen er hier waren geïnteresseerd in het kopen van de officiële Slackware cd-set, Slackware boeken en eventuele Slackware shirts, etc.
  De non-profit organisatie NedSlack wil namelijk in één keer een boel van deze spullen importeren om de kosten te drukken. Dit kan natuurlijk alleen als er genoeg interesse is. Geef je daarom even op in dit topic als jij spullen van http://store.slackware.com zou willen hebben, zodat we alles in een keer kunnen bestellen en zo de prijs laag blijft.

  Ik had de spullen hier eerder prachtig beschreven, maar dit is dus verwijdert, jullie zullen het nu moeten doen met de Engelse beschrijving van de Slackware store.

  Als er nu iemand is die dit nog als SPAM beschouwt dan emailed hij me maar. Ik ben geen mongool en ik wens dat er in het vervolg gewoon contact met me wordt opgenomen voor er zomaar dingen verwijderd worden, want hebben jullie ooit ook maar één SPAM adres van mij gezien? Nee!
  Ik irriteer me dood aan mensen die denken dat ze zich overal mee moeten bemoeien, ik ben het er absoluut mee eens zijn dat er forum regels zijn, maar er zijn ook gedragsregels.
  Bovendien zijn maximiliaan en ik denk ik zo wel genoeg online om dit soort problemen zelf op een fatsoenlijke manier op de lossen. Ik zit zo'n 15 uur per dag achter mijn PC dus als je me iets te vertellen heb is dat altijd mogelijk contact met mij op te nemen.
  Een modoverleg interesseert me geen reet, een mod-gebruiker overleg wel.

  Ik hoop dus nu dat de boodschap duidelijk is. Jammer dat het originele doel van het topic hierdoor overschaduwd wordt. Heel vervelend dat het allemaal moet zo. Als mijn tekst btw nog een keer op zo'n manier vernietigd wordt en externe mods zich met dingen bezig houden waar ze niet verantwoordelijk voor zijn (als je enig idee van het OSS principe hebt, snap je dat het geen SPAM is) neem ik contact op met een van de administrators van dit forum. Een van de regels is hier namelijk dat een moderator alleen in zijn eigen fora opereert tenzij er gebrek aan controle is doordat de moderator van een subforum er niet is bijvoorbeeld. Dat was absoluut niet het geval, maximiliaan was er gisteravond/nacht gewoon dus voel je jezelf eens niet te belangrijk.
 • oei, pittige tekst, maar je hebt wel gelijk.
  [quote:56e94b8cb6="Marcel de Reus"] Ik zit zo'n 15 uur per dag achter mijn PC dus als je me iets te vertellen heb is dat altijd mogelijk contact met mij op te nemen. [/quote:56e94b8cb6]Vandaar dat extreem hoog gemiddelde van jou: 18.52
 • Even voor alle duidelijkheid: ik heb de bewuste topic [b:2d4b8f0931]niet[/b:2d4b8f0931] verwijderd, alleen op slot gedaan nadat 4 moderators vonden dat ie op slot moest (incl maximiliaan).

  Trek dus vooral niet te snel conclusies…
 • daarom juist :P

  Ik heb een nieuwe tekst gestuurd naar max, hij zou hem vandaag even keuren dus vanavond staat er een nieuwe (hoop ik).
 • Ach ik had marcel al gewaarschuwd. Op het computer totaal forum komen nu eenmaal mensen die niets van OSS weten of zelfs willen weten. Met als goeie uitzondering het Linux forum. Maar de algehele sfeer is duidelijk "anders".

  Schijnbaar mag je wel spammen voor een artikel in een erg commercieel blad…….. oh ja….. dat is computer totaal zelf…… uiteraard mag dat.

  Daarom kom ik ook graag op http://forum.nedlinux.nl of http://forum.nedslack.org . Niet dat het daar nu altijd pais en vree is….. in tegendeel :D….. maar slotjes zie je daar nagenoeg nooit.
 • [quote:50b58d2293="Marcel de Reus"]

  Bill Gates, we hebben hier een prima moderator genaamd maximiliaan en een extra politie agent is absoluut niet nodig. [/quote:50b58d2293]

  Aii, laat dat nu net degene zijn die de topic heeft gesloopt. :-?

  Kijk, het probleem van een dergelijke wervende posting is dat hij aanleiding kan zijn voor andere forumgebruikers (vaak nieuwe forumleden overigens) om ook wervende postings te plaatsen voor hun al dan niet commerciele sites/webwinkels, etc.
  Daarom moet er helaas 1 lijn worden getrokken en kan er dus geen uitzonderingspositie gelden voor dit subforum of voor hoby-projecten in het algemeen. In dat ligt is de werving van kopers voor de KDE-shirts door mij idd ook niet correct, evenals de werving van Marc destijds voor nedlinux. Om 1 lijn te trekken post ik daarom ook niet meer dergelijke berichtjes, en beperk ik me tot een regeltje onderaan mijn postings.


  Het verwijderen de posting is idd wel erg snel door mij gedaan, verwijt dat maar aan het bloedhete weer wat mij (12 uur per dag werken in een snikhete keuken) aardig aan het uitputten is (moet vandaag om 15.00 uur weer er tegenaan tot zo'n 23.00 uur …)
  Dus daarvoor mijn excuses.

  Wat ik in het vervolg wel aanraadt is om bij dergelijke onderwerpen eerst even contact met bijv. mij te zoeken om te kijken of er een mogelijkheid is om dergelijke berichten die al dan niet in strijd zijn met de regels te kunnen posten. Op die manier voorkomen we dergelijke pijnlijke zaken.

  Max
 • [quote:b0fcf61380="Bill Gates"]Even voor alle duidelijkheid: ik heb de bewuste topic [b:b0fcf61380]niet[/b:b0fcf61380] verwijderd, alleen op slot gedaan nadat 4 moderators vonden dat ie op slot moest (incl maximiliaan).

  Trek dus vooral niet te snel conclusies…[/quote:b0fcf61380]

  Ik had al een PB'tje naar je gestuurd met no offence, maar ik vind het nog steeds vreemd dat een mod die niks met OS Linux te maken heeft dat topic op slot komt doen, was max zijn sleutelbos kwijt ofzo? :P

  Overigens nadat 4 moderators dat vonden? Hoe zit het hier op C!T met de gebruikers? Je kunt toch gewoon contact met me zoeken, of hebben gebruikers hier zo'n minderwaardige rang oid?

  [quote:b0fcf61380]Aii, laat dat nu net degene zijn die de topic heeft gesloopt. [/quote:b0fcf61380]
  Dat scheelt dan weer, van jouw kan ik wel wat hebben ;) Jij bent hier immers de grote baas.

  [quote:b0fcf61380]
  Kijk, het probleem van een dergelijke wervende posting is dat hij aanleiding kan zijn voor andere forumgebruikers (vaak nieuwe forumleden overigens) om ook wervende postings te plaatsen voor hun al dan niet commerciele sites/webwinkels, etc. [/quote:b0fcf61380]
  De post was misschien iets te overhalend op gesteld geef ik toe, maar dat is geen reden om de hele tekst te verwijderen en vervolgens me deze PB te sturen:
  [quote:b0fcf61380]He die Marcel,
  Na een beraad door de moderators is men tot de conclusie te komen dat je bericht helaas gezien moet worden als een reclame-topic, met als doel mensen te werven voor je (toekomstige) webwinkel.
  Tja, en dat mag helaas niet.
  Dus tot mijn spijt ben ik genoodzaakt om je verhaal aan te passen zodat deze wel in de regels van dit forum past.

  Max
  [/quote:b0fcf61380]
  Als je dat aanpassen noemt zodat ie wel in de regels van het forum past, dan kan je nog een hoop leren op het gebied van aanpassen, als je de hele tekst waar het om gaat wegflikkerd past het wel in de regels, ongetwijfeld.
  Gelukkig ben jij een gebruiker van KDE en staat de tekst vast nog ergens in je Klipper dus mail me de tekst even met erbij wat er aangepast moet worden, zodat ik alsnog een goede post neer kan zetten.

  [quote:b0fcf61380]Daarom moet er helaas 1 lijn worden getrokken en kan er dus geen uitzonderingspositie gelden voor dit subforum of voor hoby-projecten in het algemeen. In dat ligt is de werving van kopers voor de KDE-shirts door mij idd ook niet correct, evenals de werving van Marc destijds voor nedlinux.[/quote:b0fcf61380]
  Tja, en dan vind ik dus dat die lijn veranderd moet worden. Dit is namelijk een gedeelte voor OSS en OSS bestaat zo'n beetje in zijn geheel uit hobby-projecten en organisaties. Als NedSlack als non-profit organisatie hier wil kijken of er mensen mee willen doen met een grote inkoopactie moet dat gewoon kunnen.

  [quote:b0fcf61380]Om 1 lijn te trekken post ik daarom ook niet meer dergelijke berichtjes, en beperk ik me tot een regeltje onderaan mijn postings. [/quote:b0fcf61380]
  Nou, is goed ik zal zo mijn sig veranderen naar een link naar een posting op NedLinux waar het verhaal in staat, beetje onlogisch maar als dat de manier is waarom het hier werkt :roll:
  Wel mooie reclame voor NedLinux btw, een link onder 9200 posts.

  [quote:b0fcf61380]Het verwijderen de posting is idd wel erg snel door mij gedaan, verwijt dat maar aan het bloedhete weer wat mij (12 uur per dag werken in een snikhete keuken) aardig aan het uitputten is (moet vandaag om 15.00 uur weer er tegenaan tot zo'n 23.00 uur …)
  Dus daarvoor mijn excuses. [/quote:b0fcf61380]
  excusses aanvaard, ik spreek je ongetwijfeld vanavond nog wel op jabber en dan kijken we wel of die tekst nog te redden is

  [quote:b0fcf61380]Wat ik in het vervolg wel aanraadt is om bij dergelijke onderwerpen eerst even contact met bijv. mij te zoeken om te kijken of er een mogelijkheid is om dergelijke berichten die al dan niet in strijd zijn met de regels te kunnen posten. Op die manier voorkomen we dergelijke pijnlijke zaken.
  [/quote:b0fcf61380]
  Doen we dat vanavond wel, ik schrijf een nieuwe posting en dan mag jij hem laten keuren door de modder-eters :P
 • Hoi Marcel,

  Nog even een berichtje van een van de Mods die deelnam aan de verder hier niet zichtbare discussie over jouw posting. Inderdaad niet helemaal lekker zoals het gelopen is, volgens de regels wel correct maar naar jou als gebruiker toe niet. Dat hadden we iets beter moeten inschatten en denk dat we die les wel geleerd hebben (en hopelijk niet vergeten).

  Dat het trouwens een topic voor Linux of een bepaalde door slechts een ondervoede ;) ontwikkelaar gemaakte distro is, maakt overigens geen verschil. Een van mijn argumenten waarom het weg zou moeten was namelijk dat we dezelfde posting voor een niet-OSS product ook niet zouden slikken.

  Omdat je zelf al aangeeft dat de tekst te wervend was, zou je zelf ook vooraf de tekst aan een mod kunnen laten lezen voor je em plaatst. Dat is misschien voor toekomstige zaken ook wel zo handig. Vergeet niet, alle mods zijn goedwillende amateurs en er is nog altijd geen diploma voor.

  Maar tot slot staat ook jouw opmerking, soms is het beter ook voor een mod om vooraf even contact op te nemen met de persoon die het bericht heeft geplaatst, dat had hier zeker (moeten) gebeuren.

  mvgroet Edmond
 • Nou gelukkig, blijkt alles nog goed te komen.
  jolo had de volledige tekst nog in de cache van zijn browser zitten, dus deze zal ik zo dadelijk aanpassen en daarna door max laten keuren voor ik hem plaats en na zo'n eerlijke verklaring als deze van Edmond durf ik geen kwaad woord meer over een mod te spreken ;)

  Ik zal de tekst wat minder wervend maken en nog eens benadrukken dat het om een non-profit organisatie gaat en als we de mod-gebruiker comminucatie wat verbeteren (van beide kanten) dan hebben we vandaag idd een les geleerd, zeker omdat Bilbo me hier van te voren al voor waarschuwde en ik zelf ook wel merkte dat de post wat te wervend was, had ik beter even van te voren even contact op kunnen nemen met max.

  Hopelijk vanavond dus alsnog een goede gecertificeerde tekst en ik verwacht wel dat alle betrokken moderators zich nu opgeven voor een Slackware cdset ;) :P
 • Hier nog een betrokken mod, ik sluit me aan bij de woorden van Edmond Varwijk, Mod-gebruiker communicatie had wat beter gekund. (vanaf beide kanten zoals je zelf al aangeeft)

  [quote:ac28ac336f="Marcel de Reus"]Hopelijk vanavond dus alsnog een goede gecertificeerde tekst en ik verwacht wel dat alle betrokken moderators zich nu opgeven voor een Slackware cdset[/quote:ac28ac336f]

  Ik begin niet aan Slackware en al die non-M$ zaken, ben veel te bang dat mijn systeem niet optimaal draait en voor andere enge compatibiliteit's problemen.

  (en misschien: "the fear of the unknown" ;) )
 • [quote:768c67f0b5="Red Dragon"]
  Ik begin niet aan Slackware en al die non-M$ zaken, ben veel te bang dat mijn systeem niet optimaal draait en voor andere enge compatibiliteit's problemen.

  (en misschien: "the fear of the unknown" ;) )[/quote:768c67f0b5]

  Er is ook een slcakwareversie die 'live' vanaf cd draait, kun je dus al die enge compatibiliteitsproblemen testen zonder dat je iets aan je pc hoeft te veranderen ;)

  Max
 • Dat is wel weer handig :) soort van Bootable cd-rom zeg maar.
  Misschien zal ik die wel eens proberen.
  Mijn broer draait overigens Linux of zo, kan wel eens bij hem thuis kijken hoe dat loopt.
 • [quote:2ee3f02fda="Red Dragon"]Dat is wel weer handig :) soort van Bootable cd-rom zeg maar.
  Misschien zal ik die wel eens proberen.[/quote:2ee3f02fda]

  Dan zal je hem of moeten bietsen, of moeten kopen. Die is namelijk niet te downloaden. :D

  Maar kopen ben je met MS software wel gewend natuurlijk ;)
 • Knoppix is wel gratis te downloaden en is een nog uitgebreidere bootable cdrom, je start zo van cd een compleet desktop systeem op met alles erop en eraan, maar ja het haalt het natuurlijk niet bij de pracht van Slackware :P

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.