Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Linux

geluid doet het niet [slackware 9.0]

Marcel de Reus
10 antwoorden
  • wie kan mij helpen…. mijn geluid doet het niet. en volgens mij komt het omda ik er geen drivers voor heb het is onboard sound (AC97). waar kan ik er drivers voor vandaan halen?? of is er een andere oplossing??
  • Goh…. jij doet echt moeite om het antwoord zelf te vinden zeg……. een paar topics onder het jouwe staat de oplossing al.

    BTW
    Slack heeft echt alles in huis om - zelfs - AC97 te laten draaien.
  • Dat denk ik niet Bilbo, dat ligt er zoiezo maar aan welke Southbridge je hebt en waarschijnlijk heb je ALSA nodig.
    Als je de VT8235 of VT823x Soutbridge hebt kun je de volgende howto letterlijk overnemen (heb ik zelf namelijk ook op mijn laptop):
    http://wiki.nedlinux.nl/index.php?page=Advanced+Linux+Sound+Architecture

    Je kunt ook even wachten, want ik ga hem vanavond updaten als ik tijd heb, maar veel maakt het niet uit. Zoals ie er staat werkt ie ook prima.
  • Een onboard AC97 heeft 9 van de 10x een i810 driver nodig. Dus dat zou ik eerst maar eens proberen voor je met ALSA drivers aan de gang gaat.

    Maar het kan natuurlijk dat ik door alle details in de post dat stukkie net gemist heb ;)
  • AC97 is gewoon een chippie van Realtek dat op heel veel moederborden wordt gebruikt. Echter speelt de chipset ook een heel grote rol waar deze op geïntegreerd is, omdat het chippie via de Southbridge aangestuurd moet worden en omdat 9 van de 10 (das overdreven, denk 60%) mensen op dit forum een VIA chipset heeft (met een AMD) is de kans groter dat ie de via82xx nodig heeft.
  • ik heb een via chipset. dus het moet volgens marcel z'n faq??
  • Yep en die is net volledig herschreven:
    http://wiki.nedlinux.nl/index.php?page=ALSA+onder+Slackware+Linux

    Je hoeft alleen maar telkens module, door via82xx te vervangen maar dat wordt ook netjes verteld.
  • dus inplaats van module moet ik neerzetten?? ik weet dat ik een kt400 chipset heb maar je moet toch niet intypen "via82kt400"??
  • nee via82xx zoals ik al zei :P
    die x'jes moeten gewoon zo blijven staan en dat had je ook gezien als je in de card-database gekeken had
  • hehe sorry ik had het een beetje verkeerd begrepen. mischien handig als er ook op die site staat waar je die packages kan downloaden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.