Vraag & Antwoord

OS Linux

Yoper versie 3.2.2

Anoniem
Marcel de Reus
9 antwoorden
 • Ik heb Yoper onlangs geinstalleerd op een PIII met 64 Mb RAM. Werkt geweldig! Alleen wat weinig keus in voorgecompileerde programma's.
  Wie heeft er meer ervaring met deze distro?
  Want in vergelijking tot bijv. suse of mandrake op dit systeem is dit echt een verademing.


  Helio :D
 • [quote:5bbf6f4847="helio"]Wie heeft er meer ervaring met deze distro?[/quote:5bbf6f4847]

  Ik heb er totaal geen ervaring mee, maar het klinkt lekker. Weet jij of ie het op 1,5 GB zou moeten trekken en draai je op die PC ook KDE?
 • Ik weet alleen dat Yoper fading kernelmessages en een progressbar heeft (dat was toch Yoper?) :P
  Die progressbar heb ik ook wel, fading kernel messages niet.
 • Fading kernal messages en progressbar? Dat stel ik me voor bij een window manager, niet bij een distro. Bedoel je tijdens het booten of zo?
 • Yeps, dat bedoel ik.
 • je kan ook gentoo prberen, heeft niet echt voorgecompileeerde programma's. Volgens mij wel een instal-cd met voorgecompileerde zaken. Verder als het eenmaal draait weet je veel en doet ie het super. Het enige is dat je wel een goede internetverbinding moet hebben. Dan werkt het portage-systeem het best.
 • PIII met 64mb RAM en jij raadt die arme jongen Gentoo aan. Nou als je dan even Mozilla wilt update kun je wel ff wachten.
  Laat staan dat je KDE wilt updaten, kun je net zo goed gelijk op vakantie gaan :P

  Ik vond Gentoo allemaal leuk en aardig maar Slackware vind ik uiteindelijk veel makkelijker. Je leert veel meer van Slackware dan van Gentoo (je leert niet veel van Gentoo, dat is onzin), je kunt veel sneller zaken installeren en update met officiëlen en noffiële binaries en je hebt ook een oersimpel packagemanagement zonder dependancy gezeur.

  Gentoo is mooi, makkelijk en snel. Nadeel zijn echter wel de lange install tijden omdat je alles moet compileren en idd je moet wel een luxe internet verbinding hebben anders wordt je echt niet vrolijk.
 • [quote:e009243af3="Marcel de Reus"]PIII met 64mb RAM en jij raadt die arme jongen Gentoo aan. Nou als je dan even Mozilla wilt update kun je wel ff wachten.
  Laat staan dat je KDE wilt updaten, kun je net zo goed gelijk op vakantie gaan :P[/quote:e009243af3]

  Oeps had ik overheen gelezen, Maar op mijn celeron 700 mhz doet het goed hoor.
 • Moet toegeven dat mozilla nou niet de snelste is op 64 Mb, ik gebruik dan ook Mozilla Firebird hiervoor.
  En ik denk dat je het met 1,5 Gb wel zou redden, die installatie. Hij installeert alleen KDE 3.1 met mozilla en openoffice. De versie die ik heb geinstalleerd is net 12-08 vrijgegeven. Vooral in een NT domein kan je leuk meekomen met het aanmounten van SMB shares. Ook rdesktop is geinstalleerd zodat je voor echt dringende windows zaken je een terminalserver op een windows 2000 station kan starten.

  Helio :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.