Vraag & Antwoord

OS Linux

[gentoo] Galeon 1.3 en opties

Anoniem
maximilaan
3 antwoorden
 • Ik probeer mij te ontdoen van gtk 1.2 en nu heb ik galeon 1.3 draaien. Op zich zelf een fijne en snelle browser, maar een aantal opties die ik in galeon1.2 wel gebruikte zijn nu weg. Bijvoorbeeld het bladwijzeroverzicht als ik op de rechter muisknop klik en een optie om met wget te download ipv met de download manager.

  Het is namelijk zo dat mijn /tmp maar 650 MB groot is. Nu gaat galeon automatosch in die folder downloaden. Dus als ik een ISO van >650 MB wil downloaden kan dat dus niet. Hoe los ik dat op, kan ik de tijdelijke folder ergens veranderen of de downloadmanager instellen?

  Als iemand weet hoe ik veilig mijn /tmp partitie kan vergroten sta ik ook open voor die oplossing.
 • Bestaat de optie "Copy link location" nog als je rechtsklikt op een link?

  Ik cut en paste links altijd op die manier als argument voor wget in een terminal.

  Het is een workaround die het bijkomende voordeel heeft dat een browser-crash niet je download verstoort.
 • Ja dat werkt nog wel, alleen jammer dat galeon dat niet meer uit zichzelf doet. Dat voordeel van niet stoppen als de browser stopt is wel erg makkelijk.

  Maar gelukkig is er gconf-editor. Tegenwoordig staan de opties van Galeon daarin. Daar staan ook nog opties die niet in het eigenschappenmenu staan. Daar stodn ook de optie om wget te gebuiken.

  Het gaat wel een beetje op windows lijken :-). Waarom is eigenlijk voor de manier van verzamelen van de programma-opties gekozen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.