Vraag & Antwoord

OS Linux

Partitie crash

Anoniem
Marcel de Reus
5 antwoorden
 • Hallo,

  Vanmorgen was er nog niks aan de hand met mijn linux server maar op een gegeven moment werden de folders van de Samba share stuk voor stuk leeg. (???!!!) Echter de beschikbare schijfruimte bleeft hetzelfde dus echt verwijdert werd de data niet.
  Via de shell heb ik toen ingelogd en kreeg ook niets in de folders te zien, ik heb toen gereboot (althans geprobeert) hij bootte namelijk niet meer en zei dat hij sommige schijven niet kon mounten nou vermoed ik dat de schijft /dev/hdb2 gecrasht is (partitie tabel??).
  Weet iemand hoe ik dit kan restoren, er staat namelijk erg veel data op die ik liever (hoezo liever, gewoon helemaal niet…;-)) niet kwijt ben?

  Bedankt,
  Marcel
 • Heel toevallig heb ik vandaag voor iemand een FAT32 schijfje gered.
  Het is heel simpel: je kunt gewoon met cfdisk de partietabel opnieuw aanmaken, de partities moeten natuurlijk net zo groot als eerst zijn, maar cfdisk laat het fs verder met rust in tegenstelling tot zijn Windows equivalent.
 • En als cfdisk niet op redhat 8 aanwezig is….

  Groet,
  Marcel
 • dan installeer je het ;)

  gebruik dan parted maar, dat gebruikt Red Hat dacht ik:

  [code:1:fdef6765c3]
  $ parted /dev/hdx
  $ mkpart 'size'
  [/code:1:fdef6765c3]

  oid, ik werk nooit met parted
 • Hmm was misschien idd makkelijker geweest. Maar kijk ik ben vanochten nog even een tijd gaan spitten en kwam achter de -f vlag van e2fsck. Zodra ik hem met deze startte zei hij niet meer dat de disk clean was….(heel veel keer yes moeten zeggen).
  Hij is over 120 Gb ongeveer 4 uur bezig geweest maar ik heb nu bijna alles kunnen recoveren (uit Lost+Found).

  Dus het is gelukt!

  Even een vraag wat zou een Raid controller kosten met ECC (voor zo min mogelijk overhead, ik geloof dat dat Raid 2, 5 is) voor een PII systeem, zijn die er trouwens wel?

  Bedankt voor de hulp!
  Groet,
  Marcel

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.