Vraag & Antwoord

OS Linux

[RedHat 9] IP adres van een draadloos basestation

Anoniem
PeBo
2 antwoorden
  • Ik ben aan het experimenteren met een Apple AirPort Base Station dat ik in bruikleen heb gekregen. De eerste stap was eenvoudig: die AirPort tussen mijn ADSL modem en mijn ethernetkaart inzetten. De AirPort stuurt mijn "internetverkeer" zonder problemen over de kabel naar mijn PC. (Daarvoor hoefde ik geen enkele instelling te wijzigen. Ik hoefde alleen maar kabeltjes in te "pluggen".)

    Nu wil ik dat Base Sation configureren (met een speciaal voor Linux geschreven tooltje) om hhet stark ook draadlos te gebruiken vanaf een laptop, maar kennelijk moet ik dan het IP adres van dat Base Station "hebben".

    Hoe ken ik echter aan zo'n Base Station een IP adres toe?
  • Ik ben inmiddels (iets) verder. Als ik mijn modem "afkoppel" en de firewall op mijn PC uitzet kan ik met behulp van het genoemde tooltje uitvinden dat het IP adres van de AirPort 192.168.1.10 zou zijn. Dat lijkt mij op zich geen gekke waarde.

    Het lukt mij echter niet om vervolgens op de een of andere manier "contact" te maken met dat ipadres. Dus de vraag lijkt inmiddels te zijn: hoe maak te contact met een basistation waarvan jet het IP adres weet?

    Zie ik het goed dan is dat een tamelijk elementaire netwerk vraag … maar ik weet dan ook bijna niets van netwerken!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.