Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Linux

[Mandrake 9.1] Mozilla doet niets meer

Anoniem
jolo
14 antwoorden
  • Er is bij mij iets vreemds aan de hand met Mozilla in Mandrake 9.1. Als ik Mozilla start, zijn zowel de balk van de url, en de ruimte waar de web pagina in moet verschijnen, helemaal wit. Als ik een web adres intyp, gebeurt er niets. Ik kan zelfs het versie nummer via Help en About Mozilla niet meer oproepen, want dan opent een tweede mozilla, zonder info. (ook wit) Mozilla ziet ook de bladwijzers niet meer.
    Het gaat hier om Mozilla [code:1:e6ea67fdc3] rpm -qa | grep mozilla
    mozilla-1.3-1mdk[/code:1:e6ea67fdc3]
    Als ik de profiel ~/.mozilla verwijder. En Mozilla start, dan verschijnt er wel een kader, waarin staat: Converting user profile. This may take a little while. Er wordt ook een balkje getoond met bewegende schuine streepjes. Desondanks heb ik de indruk dat er niets gebeurt.

    Daarentegen browser Konqueror werkt nog wel goed.
  • Heb je wel geupdated?
    Via K-Mandrake Config………………..
  • Ik heb nog niets geupdated, maar die mozilla in Mandrake 9.1 heeft altijd gewerkt. Toen dat converting user profile, na een half uur nog bezig leek te zijn, heb ik het onderbroken.

    Bovendien heb Ik op dezelfde PC, maar dan op een andere partitie, SuSE 8.2 met mozilla 1.2.1 die werkt nog wel goed.
  • booten? misschien helpt dat…
  • welke moz versie heb je?
    als je 1.3 heb moet je upgraden naar 1.3.1.
    dat doe je via Mdk config center.
  • Booten hielp niet, maar dat was ook niet te verwachten.

    Daarentegen het updaten van Mozilla 1.3 naar 1.3.1 loste het probleem op. :) Het was overigens wel een update van 43 MB. Hoewel ik nog steeds niet weet waarom die Mozilla 1.3 'corrupt' is geworden. Toen ik Mandrake 9.0 nog had, (staat nu niet meer op de harddisk) heb ik die Mandrake vernieuwen nog wel gebruikt, omdat Mandrake Configatiecentrum crashde. Die werkte toen ook na de update. Maar die had voor de update, helemaal niet gewerkt. Terwijl mozilla 1.3 in Mandrake 9.1 wel had gewerkt. Een update had ik dan ook niet overwogen.

    RudiZ, in ieder geval bedankt voor het advies. :wink:
  • Vermoedelijk omdat je misschien andere packages heb ge-upgrade?
    Galeon bijvoorbeeld. Dit kan leiden tot wat problemen.
  • Hmm, het ziet er naar uit dat, Galeon in Mandrake 9.1 er niet op staat [code:1:096b0a1ee6] rpm -q galeon
    package galeon is not installed[/code:1:096b0a1ee6] Ik zou ook niet weten, welke andere packages er eventueel mee te maken, zouden kunnen hebben.

    Maar om problemen met de harddisk zelf uit te sluiten, ga ik nadat ik dit bericht gepost heb, een test doen met de Western Digital Hard Drive diskette, met Diagnostics. Deze test duurt ongeveer 45 tot 50 minuten.
  • een amsterdammer helpt graag n amsterdammer!!!! lol………
  • Weet je zeker dat Mozilla helemaal niet meer draaide toen je een nieuw profiel maakte.

    Mozilla schrijft soms wel en soms niet aanpassingen in het profiel weg. Na een crash ben ik wel eens de wijzigingen kwijt (bookmarks, preferences).

    Het kan zijn dat Mozilla dus nooit is opgestart met een nieuw profiel en netjes de verkeerde/verminkte settings terugschrijft naar $HOME/.mozilla/

    Dus ps aux |grep moz, dan profiel weg, dan opnieuw starten.
  • er is verder geen probleem jolo………..je hebt de zaak met de update gerepareerd!
    ik zou ook moz van Suse updaten….er zitten wat bugs in versie 1.2.
    vroeg of later krijg je problemen mee.
    zie : www.bartendavid.be
  • volgens mij is galeon wel nodig voor een goede werking moz.
  • [quote:5f78d6fd30="jolo"] een test doen met de Western Digital Hard Drive diskette, met Diagnostics. Deze test duurt ongeveer 45 tot 50 minuten.[/quote:5f78d6fd30] Zowel de Quik Test als wel de Extended Test, die zelfs 55 minuten en 20 seconden duurde, keurde de harddisk goed. (No errors detected for this drive.)

    Met Galeon had ik overigens wel een probleem, maar dat was in SuSE 8.2. Galeon crashde na een update van Mozilla, naar versie 1.4. Deze update heb ik later weer ongedaan gemaakt.

    Maar zoals ik in mijn vorige bericht al meldde, had ik Galeon in Mandrake 9.1 nog niet geinstalleerd.

    [quote:5f78d6fd30="rudiZ"]een amsterdammer helpt graag n amsterdammer[/quote:5f78d6fd30] Dat is niet te zien, zolang je die (nog) niet hebt ingevuld, in je profiel. Maar er zullen wel meerdere Amsterdammers zijn, die dit niet hebben ingevuld, in hun profiel. :roll:

    [quote:5f78d6fd30="robian"]Weet je zeker dat Mozilla helemaal niet meer draaide toen je een nieuw profiel maakte.[/quote:5f78d6fd30] Ja, weet ik zeker. Omdat dat [b:5f78d6fd30] converting user profile [/b:5f78d6fd30] kader bleef staan, had ik de indruk dat er geen (goed) profiel meer gemaakt kon worden. Bovendien dat dialoog wat ik te zien kreeg, voor dat kader verscheen, was onleesbaar. Ik heb daarna dat profiel nogmaals verwijderd, met hetzelfde resultaat.

    Na de update naar 1.3.1 verwijderde ik die profiel ~/.mozilla weer opnieuw. Deze keer was dat dialoog wel goed leesbaar. En dat [b:5f78d6fd30] converting user profile [/b:5f78d6fd30] duurde een fractie van een seconde. Omdat Mozilla 1.3.1 wel werkte, ga ik er vanuit, dat die 'oude' Mozilla 1.3, die voorheen wel heeft gewerkt, corrupt is geworden.

    Alleen het nadeel van deze oplossing is, met die update van 43 MB, dat mensen die nog een langzaam analoog telefoon modem hebben, niets hebben aan deze oplossing.

    [quote:5f78d6fd30="robian"]Het kan zijn dat Mozilla dus nooit is opgestart met een nieuw profiel en netjes de verkeerde/verminkte settings terugschrijft naar $HOME/.mozilla/

    Dus ps aux |grep moz, dan profiel weg, dan opnieuw starten.[/quote:5f78d6fd30] Omdat het probleem na de update opgelost is, kan ik dat nu niet meer testen. Maar als dit nogmaals gebeurd, zal ik dat zeker wel proberen.

    Iedereen bedankt voor het meedenken.
  • [quote:9fbf0154c5="rudiZ"]volgens mij is galeon wel nodig voor een goede werking moz.[/quote:9fbf0154c5] Ik denk dat je dit andersom bedoelt. Galeon is afhankelijk van Mozilla. Maar Mozilla heeft Galeon niet nodig.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.