Vraag & Antwoord

OS Linux

[Suse 8.2] Internet op linux in windows netwerk, hoe?

Anoniem
None
2 antwoorden
 • Ik heb Suse Prof 8.2 geinstalleerd (automatische install met default programma's) op mijn computer. Zover ik heb kunnen zien, werkt alle hardware die ik heb prima, zelfs de netwerkkaart werd meteen herkend (Realtek RT8139), alleen lukt het me nog niet om een verbinding met internet te maken.

  Ik deel een ADSL internetverbinding met een aantal andere computers. De ADSL-Modem zit vast aan een pc die als router fungeert, en die pc zit weer in een hub waar mijn linux-pc dus ook mee verbonden is.

  Op de router-pc draait een windows met WinRoute erop. Toen ik nog met W98 werkte, moest ik mijn pc een virtueel IP geven (dus niet door DHCP laten toewijzen want die is er niet) en moest ik een gateway invoeren. Volgens mij heb ik dit nu ook gedaan in Linux bij de instellingen van de netwerkkaart. In YaST2 staat er:
  Realtek RT8139
  Configured as eth0 with address 192.168.1.233
  Dat IP heb ik dus zelf opgegeven.

  Ik weet niet hoe ik verder moet. Misschien iets met KInternet doen? Of moet ik ook een ADSL device op mijn eigen pc installeren? Lijkt me niet, eerlijk gezegd, want die zit niet in mijn apparaat.
 • In YaST2 moet je bij [b:74e34bb3df]netwerk geavanceerd[/b:74e34bb3df] de module [b:74e34bb3df]routing[/b:74e34bb3df] openen, en alhier het ip-adres van de router-pc als gateway opgeven.

  Max

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.