Vraag & Antwoord

OS Linux

slackware 9: fonts worden niet geinstalleerd

Anoniem
Marcel de Reus
6 antwoorden
 • Ik heb slackware 9 opnieuw geinstalleerd, maar het lukt me niet om nieuwe fonts te installeren.

  Ik probeer nieuwe fonts als volgt te installeren:

  ik ga naar de windows partitie en dan naar de fonts directory, dus windows/fonts. Daar staan allemaal ttf-bestanden en die kopieer ik als volgt:

  root # cp *.ttf /usr/X11R6/lib/X11/fonts/TTF

  vervolgens typ ik:

  root # fc-cache

  Maar vervolgens komen er geen nieuwe fonts die je kunt uitkiezen in bijv. mozilla en in abiword zie ik wel arial en times new roman staan, maar er zijn veel meer lettertypen gekopieerd. Hoe je fonts moet installeren heb ik van deze site vandaan: http://wiki.nedlinux.nl/index.php?page=Lettertypes+onder+Slackware+Linux

  Wat doe ik fout?
 • Oke, het is eindelijk gelukt om de fonts toegevoegd te krijgen. (na een her-installatie en bekijken waarom de slackwareinstallatie op de andere harde schijf het wel doet). I.p.v. root heb ik fc-cache als normaal usertje gedaan en nu doet ie het. Ik werd er niet goed van. Ik was al bang dat ik op een andere distro moest over stappen, terwijl fonts installeren onder slackware toch wel zo'n beetje het simpelste is wat er bestaat… Helaas staan de fonts er nog steeds niet bij in abiword.
 • Heb je de desbetreffende directory ook in je XF86Config staan als font directory?
 • Ik heb die directory even toegevoegd, maar abiword vindt de fonts nog steeds niet. In de help van abiword staat overigens een ingewikkelde procedure om fonts toe te voegen, dus ik gebruik voortaan wel Kword want die ziet de fonts wel. Ik denk dat abiword de fonts gewoon niet kan vinden zonder die procedure.
 • Zoals je in mijn howto had kunnen lezen, moet je ook nog je XF86Config en /etc/X11/fs/config aanpassen. Verder zie je dat sommige progsels zoals ik als voorbeeld OpenOffice nam nog wat extra moeite draaien.
  fc-cache als user draaien is absoluut niet nodig voor zover ik weet.
 • Ik had de TTF-directory toegevoegd aan /usr/X11R6/lib/X11/fs/config inderdaad. Ik heb het gedeelte "letterypes en KDM" uit de howto niet gelezen omdat ik KDM toch niet gebruik. Overigens vind ik het vreemd dat het installeren van de lettertypes niet ging, de eerste keer dat ik slackware installeerde (2 weken geleden of 3 of zo) was het binnen een minuut gelukt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.