Vraag & Antwoord

OS Linux

VMWare

Anoniem
hullepie
15 antwoorden
 • Ik draaide het om…. ik draai RedHat7.3 en in een VMware-box draai ik daaronder Win98 met Office2000 :)
 • Niks mis mee.
 • Hm het loopt allemaal nog niet soepel hier. Iemand ervaring met het installeren van Suse 8.2 in VMWare? Suse komt niet met installatie iso's (alleen 64 bits maar die werken ook niet) maar met een ftp installatie, maar het lukt niet m'n netwerkkaartmodule te laden e.d. De RPM's staan nu op m'n HD maar die ziet-ie ook nog niet, of ik moet eerst weer een speciale Linux partitie gaan aanmaken.
  Is er geen manier om dit allemaal iets simpeler te doen?
 • Je moet net doen alsof je vmware-box gewoon een nieuwe pc is met een lege harde schijf, een diskette-station, cd-speler, enz. Je zet je pc aan (c.q. start je vmware-box) en boot van cdrom of van flop. Verder gewone installatie….

  Gaat het niet, vertel dan precies wat er niet lukt.
 • Suse komt dus niet met installatie iso's, alleen een boot iso. Vervolgens kun je vanaf FTP installeren (wat niet lukt) of vanaf harddisk. Ik heb nu de src op m'n HD, alleen weet niet hoe ik nu deze installatie vanaf harddisk moet aanpakken.
 • Laatst heb ik VMWare 4.0 geinstalleerd. Ik heb Windows XP en Redhat 8.0 (RH start ik op met een opstartdiskette,. er is geen lilo o.i.d. geinstalleerd).
  Wanneer ik nu vanuit XP Linux wil starten met de diskette krijg ik de error:
  Cannot open root device hda3 (…) Please append a correct root= option etc.
  VMWare laat de linux schijf dus niet goed zien lijkt het.
  Is hier een oplossing voor?
 • Ik denk dat je het principe niet snapt….

  Als je XP start en ergens anders op je schijf staat Linux, dan zal vmware niet ervoor zorgen dat je die Linux in je vmware-box kunt draaien…. wel een lollig idee trouwens….

  Nee…. vmware bootst een lege (nieuwe) pc na in zijn vmware-box…. en daarbinnen zul je Linux opnieuw moeten installeren…. op een lege harde schijf (voor die vituele pc).
 • [quote:01fa0922ff="MrLeeJohn"]
  Nee…. vmware bootst een lege (nieuwe) pc na in zijn vmware-box…. en daarbinnen zul je Linux opnieuw moeten installeren…. op een lege harde schijf (voor die vituele pc).[/quote:01fa0922ff]

  Volgens mij kun je ook bestaande systemen draaien binnen vmware mbv een raw disk. Ik heb het zelf nooit geprobeerd, en er kan van alles drastisch misgaan, maar het kan wel.
 • Dus de bedoeling is een nieuwe installatie uitvoeren, en de volgende keer bij het starten van VMWare kun je het systeem gewoon opstarten. Het voordeel boven een normale dual boot installatie is dus schijfruimte besparing? Hoeveel ruimte neemt een Suse installatie incl. grafische omgeving dan in met VMWare installatie op een virtuele disk?
 • Als je vmware draait, wordt er een nieuwe virtuele machine gestart. Je kunt het echt zien als nieuwe hardware, waaronder schrijfruimte. Je kunt partities gebruiken, maar het veiligste en makkelijkste is het maken een virtuele harde schijf. Vmware alloceert dan een bestand met de grootte die je opgeeft. Dit bestand figureert dan als virtuele harde schijf. Het guest os weet niets van die file en denkt dat ie een harde schijf tot zijn beschikking heeft.

  Die file staat gewoon ergens op het filesystem dat hoort bij het host os.

  Ik weet niet of je hiermee daadwerkelijk schrijfruimte bespaart. Het kan zijn dat Vmware compressie toepast, maar aangezien dit performance-gevolgen heeft, kan ik mij voorstellen dat de virtuele harddisk net zo groot is als een "echte" partitie.
 • Ik draai W2K met RH7.3 in VM (niet versie 4.0 maar één daarvoor). Bij mij is het zo dat je eerst aangeeft hoe groot de partitie maximaal moet zijn tijdens installatie en config, vervolgens is het bestand waarin je VM partitie staat echter net zo groot als de bestanden er in. Komen er bestanden bij dan wordt het bestand opgerekt, totdat het maximum bereikt is.
 • Ik denk dat vmware niet zomaar toestaat dat een guest-os, bestanden ziet van het host-os.

  Er zal vast ergens een optie zijn om bestanden te delen, maar hoe, wat en waar weet ik niet.
 • Dachtutnienee…
 • Kan lekker wel!.

  VMWare zoekt eerst een ongebruikt subnet in je guest-os, stelt je netwerkkaart in en installeert SMB op de host pc om vervolgens via een virtueel " lokaal netwerk" om zo de bestanden van de host pc te benaderen vanaf de guest-os.
 • Je kan ook huidige host os schijven koppelen aan virtuele machines. Zou uiteraard kiezen voor read only. Tevens zit er nog een optie in voor gedeelde mappen. Daar zou het ook mee moeten lukken. Kan echter zijn dat deze alleen werken als de vmware tools zijn geinstalleerd. Iets dat ik niet voor elkaar krijg in suse 9.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.