Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Linux

[Red Hat 9] Twee soorten wachtwoorden?

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Pas recentelijk viel mij op dat er op mijn Red Hat Linux 9 PC twee soorten wachtwoorden lijken te bestaan. Zo is bij mij het wachtwoord voor "su" en "sudo" verschillend. Verder lijken de wachtwoorden voor de gewone gebruikers in "Red Hat User Manager" - gezien het aantal sterretjes - te verschillen van de wachtwoorden die door die gebruikers in de praktijk gebruikt worden voor (bijvoorbeeld) "su usernaam".

  Ligt dit nu aan mij of hoort dit zo?
 • [quote:d77742261b="PeBo"]Pas recentelijk viel mij op dat er op mijn Red Hat Linux 9 PC twee soorten wachtwoorden lijken te bestaan. Zo is bij mij het wachtwoord voor "su" en "sudo" verschillend. Verder lijken de wachtwoorden voor de gewone gebruikers in "Red Hat User Manager" - gezien het aantal sterretjes - te verschillen van de wachtwoorden die door die gebruikers in de praktijk gebruikt worden voor (bijvoorbeeld) "su usernaam".

  Ligt dit nu aan mij of hoort dit zo?[/quote:d77742261b]Op het verschil tussen su en sudo kan ik je geen antwoord geven… Of eigenlijk misschien wel, ik denk dat sudo geen gebruik maakt van het über-account Root, maar van een account die in de gebruikers-groep Root zit?

  Maar het verschil tussen eigenlijke wachtwoord en aantal sterretjes is meer logisch dan kennis. Op die manier kan je de lengte van het wachtwoord niet raden! :wink:

  Greetz!
 • [quote:9cddb39510="PeBo"]. Verder lijken de wachtwoorden voor de gewone gebruikers in "Red Hat User Manager" - gezien het aantal sterretjes - te verschillen van de wachtwoorden die door die gebruikers in de praktijk gebruikt worden voor (bijvoorbeeld) "su usernaam".[/quote:9cddb39510]

  Klopt, grafische loginvensters bieden vaak de optie om geen sterretjes te tonen (veiligst), heel veel sterretjes (iets minder veilig) of 1 sterretje per karakter (minst veilig, omdat anderen die meekijken de lengte van je wachtwoord kunnen achterhalen)

  Max
 • 1) Dank voor de reacties.
  2) Dat van die vijf sterretjes was helemaal juist: een simpel testje leerde dat er altijd vijf sterretjes worden weergegeven, ongeacht de lengte van het wachtwoord.
  3) Wat betreft sudo. Uit de man page:[quote:c60a185ec8]By default, sudo requires that users authenticate themselves with a password (NOTE: by default this is the user's password, not the root password).[/quote:c60a185ec8]En toen leerde een simpel testje:[code:1:c60a185ec8](…) is not in the sudoers file. This incident will be reported.[/code:1:c60a185ec8]Tijd om met visudo mezelf eens sudo rechten te geven!
 • Volgens mij moeten passwords ook minimaal 5 of 6 karakter lang zijn.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.