Vraag & Antwoord

OS Linux

linux.nl

Anoniem
robian
32 antwoorden
 • [quote:2230976e71="MrLeeJohn"]
  Dan heb ik liever dat 1 organisatie (nedlinux, nlo, of wie dan ook) het domein koopt en er niks of weinig (korte info-tekst of zo) mee doet.
  [/quote:2230976e71]

  Ik vrees dat dat alleen maar meer ellende oplevert, omdat organisatie A organisatie B commercieel vind, etc. Over samenwerking: ik denk dat het beter vanzelf tot stand kan komen en niet met meer geforceerde pogingen.

  [quote:2230976e71]Dan wachten op tijden waarin samenwerking wel mogelijk is…. maar het kopen van linux.nl lijkt me wel verstandig ja.[/quote:2230976e71]

  Volgens mij moet het met het trademark mogelijk zijn het gratis te krijgen.
 • Wat er nu toch weer op dit domein staat … http://linux.nl/
  :( (sorry, kon oude topic over linux.nl niet meer terugvinden)
 • Is dit dezelfde heer Hoekstra (zie whois database) die in 2000 het recht verloor om pizzeria.nl als domein te voeren.

  Zijn de regels mbt domeinnamen nog steeds zo strict als een paar jaar geleden in Nederland?

  Overigens leidt www.linux.nl wel naar een gerelateerde website. De websites linux.nl en www.linux.nl draaien op dezelfde machine.

  Zou het hier simpelweg om een testcase gaan en wordt de inhoud op linux.nl op den duur op een "normaal" domein gepubliceerd?
 • Die kerel heeft thuis een webservertje aan z'n zonnet adsl verbinding gehangen en daar het linux.nl domein naar verwezen als ik het zo bekijk.

  Zou hij er nog een keer iets nuttigs mee gaan doen?
 • Nee waarschijnlijk niet, maar zover ik weet wil hij hem niet kwijt en dan nog is het domein bruut veel geld waard. Eigenlijk moet de Nederlandse OSS community nu eens wat geld bij elkaar brengen en een echt goed bod op het domein doen.
 • [quote:eb2f967ce0="Marcel de Reus"]Nee waarschijnlijk niet, maar zover ik weet wil hij hem niet kwijt en dan nog is het domein bruut veel geld waard. Eigenlijk moet de Nederlandse OSS community nu eens wat geld bij elkaar brengen en een echt goed bod op het domein doen.[/quote:eb2f967ce0]

  Het domein kon eerst gratis in handen komen van de Nederlandse OSS community. Dat liep alleen maar op wanorde uit, niemand kon het met elkaar eens worden wat er nou met het domein moest gebeuren. Idealiter zou Linus d.m.v. zijn trademark het domein moeten eisen, waarna een manier gevonden moet worden het domein als community te benutten (als dat mogelijk is).
 • Er kan toch gewoon een groep gevormd worden die er een grote informatiepagina van gaat maken?
 • [quote:0b988cfb07="Marcel de Reus"]Er kan toch gewoon een groep gevormd worden die er een grote informatiepagina van gaat maken?[/quote:0b988cfb07]
  NedLinux?
  Een forward zou al voldoende zijn.
 • [quote:55f6d7466c="Marcel de Reus"]Er kan toch gewoon een groep gevormd worden die er een grote informatiepagina van gaat maken?[/quote:55f6d7466c]

  Dat was oorspronkelijk ook het plan. Een pagina waarin alle (grote) sites als destijds nl.linux.org, nllgg, vosn, etc. in vertegenwoordigd zijn. Toen liep het volledig mis. Nu misschien niet, hoewel ik daar mijn twijfels over heb.

  Het moet iig niet in handen van 1 site/community komen, dat levert alleen maar wrijving op en geeft een te eenzijdig beeld van de community.
 • [quote:8fadf58cfc="Johan Stokking"]
  NedLinux?
  Een forward zou al voldoende zijn.[/quote:8fadf58cfc]

  Ik denk niet dat dat een fair beeld zou geven van de Nederlandse community. Er bestaan ook nog sites als nl.linux.org, NLLGG, NLUUG, VOSN, NedSlack, etc. In een algemene naam als linux.nl zouden alle grote Nederlandse Linux sites/organisaties vertegenwoordigd moeten zijn.
 • Probleem is dat er wel 1 persoon of groep moet bepalen wat er op die site komt, wie er mee mogen doen, welke links met welke principes geplaatst mogen worden. Toen vonden we al geen animo om groepen samen ideeen te laten spuwen…. en diegenen die mee wilden discussieren werden het niet eens over wat en hoe zaken prcies aan te pakken…. daarin is, ben ik bang, niet veel veranderd.

  Dan heb ik liever dat 1 organisatie (nedlinux, nlo, of wie dan ook) het domein koopt en er niks of weinig (korte info-tekst of zo) mee doet. Dan wachten op tijden waarin samenwerking wel mogelijk is…. maar het kopen van linux.nl lijkt me wel verstandig ja.
 • >Ik vrees dat dat alleen maar meer ellende oplevert, omdat organisatie A organisatie B commercieel vind, etc.

  Zou wel eens kunnen ja.

  >Over samenwerking: ik denk dat het beter vanzelf tot stand kan komen en niet met meer geforceerde pogingen.

  Ben ik met je eens.

  >Volgens mij moet het met het trademark mogelijk zijn het gratis te krijgen.

  Maar wie moet het dan krijgen?
 • Dat is een erg moeilijke vraag, maar ik denk in eerste instantie toch VOSN, omdat veel Nederlanse Linux organisaties, sites en bedrijven in de VOSN vertegenwoordigd zijn. Het lijkt me dat een dergelijke organisatie er een onpartijdig geheel van kan maken, totdat de Nederlanse community gezamelijk een beslissing heeft kunnen maken over de inhoud van linux.nl.
 • Zou (mijn bescheiden) ik me bij neer kunnen leggen…
 • NedLinux iig niet, imho is het verkopen van producten en hosting aanbieden absoluut iets wat niet kan op www.linux.nl
  Bovendien is NedLinux nog geeneens zo gek groot. NedLinux heeft zelf al een pakkende naam en domeinnaam en is imho ook een organisatie en community die de zaken goed aanpakt. Dat betekent dus echter absoluut niet dat zij linux.nl zouden moeten gaan runnen.

  Imho moet ja daarvoor een zeer idealistisch groep voor hebben en dan denk ik aan een groep mensen ala de Debian ontwikkelaars. Duidelijke standpunten en idealen en absoluut non-profit.

  Ik heb het er dus niet over dat elke bestaande community vertegenwoordigd moet worden, want dat levert gegarendeerd problemen op. Maar je moet wat enthousiaste mensen verzamelen die dat willen gaan doen. Ik vind het zelf een beetje vergelijkbaar met de NedDocWiki, geen community conflicten maar gewoon enthousiaste mensen die dat met zijn alle runnen.
 • Waarom moeten we die domain eigenlijk "opeisen"?

  my opinion is: laten voor wat het is … niet over bekvechten als er geen doel voor is nog.
 • Tja imho is er dus wel een doel voor en moet linux.nl gewoon een zeer uitgebreide informatieve pagina over GNU/Linux en opensource software zijn.
 • [quote:60b229689d="Marcel de Reus"]Tja imho is er dus wel een doel voor en moet linux.nl gewoon een zeer uitgebreide informatieve pagina over GNU/Linux en opensource software zijn.[/quote:60b229689d]

  hmmm ja ok…leuk.. en waarom eigenlijk? heel veel moeite doen om een domein.. .ja het is veel waard ok..en nu staar er weinig op maar ik snap niet da ter zoveel om gebekvecht moet worden.. de NLO die zig ermee bemoeid.. nedlinux die zich ermee bemoeid..
  persoonlijk vind ik al die moeite om het een en ander voor een domein recht te brijen niet echt waard.
  nu gaan we content zoeken voor een domeinnaam.. is het niet normaal dat je pas een domein koopt als je al de content hebt?

  als een gebruiker over linux wat wil weten en hij vind een meubelzaak op linux.nl of wat is het… dan surft hij toch wel verder.. of hij komt op linux.org uit.
  er is bijvoorbeeld toch ook geen windows.nl die alles over windows vermeld ? even een ranzig voorbeeld tussendoor..
 • Omdat de eerste plek is waar een Nederlander kijkt als hij iets over GNU/Linux wil weten http://www.linux.nl is.
  Dat http://www.windows.nl niks over Windows zegt doet er niet toe, want zoiezo is Windows veel slechter gedocumenteerd en bovendien is er wel een http://www.microsoft.nl en Microsoft en Windows zijn bijna synoniemen.
 • Ik kan mij discussies herinneren over GNU en/of Linux.

  Volgens jouw consistent ingenomen standpunt, zou de domein linux.nl niet over GNU/Linux mogen gaan.

  Misschien ligt het aan mij, maar als ik een fietsbel nodig heb, typ ik niet fietsbel.nl in, maar ga ik naar Google of eventueel naar de site van de Gouden Gids.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.