Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Linux

Poort 80

Emmerp
8 antwoorden
 • Ik heb al een eerder een paar vragen gesteld die allen op het zelfde probleem uitkomen: het lukt me niet makkelijk poorten open te zetten of te sluiten op m'n Redhat 8.0 systeem. Nu heb ik apache geinstalleerd maar ik kan niet op http://localhost komen; Connection refused. Ik maak gebruik van iptables, bv de regel:
  [code:1:196befc04b]$IPT -A INPUT -p tcp –dport http -m state –state NEW -j ACCEPT
  [/code:1:196befc04b]

  Wat gaat hier nou fout en hoe beheer ik makkelijk m'n poorten vanuit de console?
 • Ik denk niet dat het hier om een netwerk/firewall probleem gaat, tenzij localhost op een of andere manier niet naar de normale bestemming verwijst (127.0.0.1).

  Ik denk eerder dat je apache niet goed geconfigureerd hebt.
 • maar als ik nmap localhost of netstat -ta doe staat poort 80 er ook niet bij.
 • Dat zegt nog niks. Als er geen daemon cq service luistert naar die poort (apache in dit geval), dan zie je ook dit soort foutmeldingen.
 • Hm tja ik kan apachectl dus niet starten, ./apachectl status geeft een Connection refused, m'n httpd.conf luisterd gewoon naar poort 80. Dus ik weet niet wat er nu mis is.
 • Weet je zeker dat httpd wel draait? Hoe start je apache?

  Kijk eens in de verschillende logfiles. Ik heb ervaring met apache onder OpenBSD. Daar wordt gelogd naar /var/www/logs/. De systeemlog kan ook altijd uitkomst bieden.
 • 1) Doe eens iets als:
  ps aux | grep http
  Dan kun je kijken of apache wel draait.

  2) Kijk ook even of je /etc/hosts een regel bevat zoals dit, anders werkt je http://localhost niet:
  127.0.0.1 wilco localhost.localdomain localhost

  3) Probeer eens te starten zonder je firewall op poort 80 (of heb je ergens een regel staan die alle inkomende connecties weigert?)

  Succes!
 • Als je wilt weten of je firewall de boosdoener is zet je hem toch even uit…

  /sbin/services iptables stop

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.