Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Linux

LILO foutmelding bij installatie van SuSE 8.2

robian
5 antwoorden
  • Hallo,

    Vanmiddag ben ik begonnen met de installatie van een PC van m'n oom. Hij is hier deze middag, maar het wil niet echt lukken. Helaas moet hij zo weer weg, met een niet-werkend Linux-systeem.

    De situatie is als volgt:
    Op de eerste harde schijf staat Windows ME. Vandaag hebben we er een tweede harde schijf ingezet om SuSE 8.2 Professional op te zetten.
    De installatie verliep aanvankelijk goed. Maar, na de installatie van CD 1 wordt de PC opnieuw opgestart om Linux vanaf de harddisk te booten. Daar ging het goed mis. LILO is opgeslagen in de MBR van de eerste harde schijf. Tijdens het booten werd de volgende foutmelding weergegeven:
    02 02 02 02 02 02 02 02 02 02 02 02 02 02 02 02 02 02 02 02 02 02 02 02. Deze foutmelding staat op de helft van het scherm.

    Vervolgens heb ik de installatie opnieuw geprobeerd, maar dan LILO op een floppie. Toen krijg ik na de installatie van CD 1 de volgende foutmelding:
    99 99 99 99 99 99 99 (ook op de helft van het scherm).

    Ik heb geen idee hoe ik het moet herstellen. Het is duidelijk dat het een LILO-probleem is. Dat heb ik op internet via google gevonden, maar ik weet niet hoe ik dit kan oplossen.

    Voor de volledigheid geef ik de volgende info:
    Primary Master: QUANTUM FIREBALL (20GB) (windows ME) - hda
    Primay Slave: SAMSUNG CD-R/RW SW (cd-recorder) - hdb
    Secondary Master: MAXTOR 6E040L0 (40GB) (linux) - hdc
    Secondary Slave: Creative CD4834E (cd-rom)

    Hier volgt LILO.CONF:
    # Modified by YaST2. Last modification on Sat Sep 6 13:17:20 2003


    boot = /dev/fd0
    change-rules
    reset
    default = windows
    disk=/dev/hda
    bios=0x80
    disk=/dev/hdc
    bios=0x81
    lba32
    menu-scheme = Wg:kw:Wg:Wg
    message = /boot/message
    prompt
    read-only
    timeout = 80

    image = /boot/vmlinuz
    label = linux
    append = "hdb=ide-scsi hdblun=0 splash=silent"
    initrd = /boot/initrd
    root = /dev/hdc2
    vga = 0x31a

    other = /dev/hda1
    label = windows

    image = /boot/vmlinuz.shipped
    label = failsafe
    append = "ide=nodma apm=off acpi=off vga=normal nosmp noapic maxcpus=0 3"
    initrd = /boot/initrd.shipped
    root = /dev/hdc2
    vga = 0x31a


    Kan iemand ons helpen?

    Gr,
    Richard
  • Wat toont lilo behalve die 22 22 22 enz of 99 99 99 enz. Zie ook SuSE Support Database http://sdb.suse.de/sdb/en/html/kgw_lilo_errmsg.html

    //Update

    Author Werner Almesberger, LILO Generic boot loader for Linux Version 20 User's guide
    http://www.tu-chemnitz.de/linux/Dokumentation/lilo/user/
  • zoals eerder beschreven :

    ik heb 2 hdd s in mijn pc , daar had ik geinstalleerd windows me en mandrake , en later -suse , mijn probleem was excact hetzelfde als dat van jou .

    ik installeerde linux op de tweede hdd dit ging alle keren fout .

    ik maakte een partitie aan op de hdd waar windows was geinstalleerd , en nu ging het wel goed .


    hoe kreeg ik windows dan weer aan de gang ? kreeg ik niet maar mijn meissie wel die installeerde me opnieuw en onderbrak hem na enige minuten (denk nadat de bootloader gefixt was ) .


    dit is geen oplossing voor jou, maar ben wel benieuwd hoe de oplossing eruit gaat zien ,
  • Het is vrij gebruikelijk om harde schijven op een (1) ide-poort te hangen en de cdr[om|w]-spelers op een andere.

    Ik weet niet of dit relevant is voor het probleem.
  • [quote:412e60576f="robian"]Het is vrij gebruikelijk om harde schijven op een (1) ide-poort te hangen en de cdr[om|w]-spelers op een andere.[/quote:412e60576f]Wat mij is verteld, is dat het beter is niet de cdrom speler en de cdrw op 1 ide connector te hangen, aangezien zo er sneller fouten kunnen onstaan bij on the fly copieëren.

    Maar dat dit zal niets met het verhaal te maken hebben.

    Kan je overigens niet de eerste schijf (met win me) eruit halen, suse installeren ZONDER lilo (voorzover dat al kan), vervolgens de suse schijf eruit halen en dan de boot.ini aanpassen in me. Je gebruikt dan dus niet lilo, maar dat nt boot dingetje.
    Daarna weer de suse schijf erin hangen, en je zou dan (lijkt mij) via dat boot-menuutje kunnen booten.

    Maar, zoals ik al zei, heb ik geen idee of dat mogelijk is.

    Jochem

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.