Vraag & Antwoord

Apple

Eenmalig/enkel foto's herstellen met Photoshop CC. Wie kan mij hiermee helpen? alvast bedankt

Ik zou graag een aantal foto's laten verscherpen met de nieuwe Photoshop CC. Helaas heb ik onvoldoende kennis om dit zelf te doen en tevens het programma niet (wel de proefversie). Voor dit eenmalige proces wil ik ook niet teveel betalen. ik begrijp dat het automatisch gebeurd of als u proffesional bent met enkele filters. Kunt u mij helpen om enkele foto's weer scherp te maken. Het gaat om vis-foto's. Alvast bedankt, Rick van Prattenburg

2 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  Tip maak van de foto's (bestand) die je hebt een kopieën, en werk met die kopie, als er dan iets fout zou (kunnen) gaan, heb je nog altijd de originele foto's, dus kopieer de foto's, en ga met die kopieën aan de slag, Nooit het origineel, Als je dan op welke reden dan ook een foto verknoeid,. snap je? Dan komt niet gelijk de hemel naar beneden of zoiets….om het maar effe zo uit te drukken…dan bespaar je, jezelf dat zogenaamde "O, jeetje wat heb in nou in hemelsnaam gedaan"…..effect….of zoiets……..Dus werk zo veel mogelijk met de kopieën, en hou de originele foto bestanden als zogenaamde Master origineel achter de hand. Dat doen ze bij de media (bladen, websites) ook, daar bewerken ze ook nooit de originele digitale foto bestanden, maar altijd de kopie, het originele digitale exemplaren gaat bij hun in het archief. Voor eventuele later gebruik, of wat dan ook…..
  .
  Digitale kopieën van foto's zijn in principe onbeperkt beschikbaar, en zo leer je met vallen en opstaan, de vaardigheden. van het foto shoppen. En omdat het toch een kopie is, kan je in principe naar harte lust experimenteren, met vormgeving enz. tot je de foto hebt geshopt naar je eigen voorkeur….zo kan je eindeloos kopieën weggooien en opnieuw een andere fotoshop opzet proberen met weer een nieuwe kopie. tot je met de zelf geleerde vaardigheden de foto helemaal naar wens hebt gewijzigd…..
  • +
  • 0
  • -
  Hoi Rick,

  Dit kun je al snel doen via Filter > Verscherpen > Verscherpen.
  Bekijk meer Photoshop tips en tutorials op YouTube https://www.youtube.com/user/OpatelOpleidingen.

  Er is ook een handige cursus te volgen:
  https://www.opatel.nl/cursus-photoshop-basis

Beantwoord deze vraag