Vraag & Antwoord

Apple

Firewall voor Android?

Net gelezen dat 90 procent van Android-apparaten een gevaarlijk veiligheidslek heeft. Natuurlijk mist er weer een oplossing in het verhaal, zoals gewoonlijk bij dat soort berichten. Is een firewall voor Android een beetje betrouwbaar? En wat is een goede firewall voor Android? Of zijn er andere oplossingen?

2 antwoorden
  • In principe is het met een Firewall mogelijk je systeem dicht te zetten, je hebt hiervoor wel het zogenaamde 'root' nodig hetgeen niet standaard is met gebruik van Android, het vereist een aangepaste versie.

    Of deze programma 's betrouwbaar zijn is me niet bekend. Uit de Windows' wereld heb ik begrepen dat dat niet per definitie zo is.
  • Een firewall voor Android heeft weinig nut, zeker niet voor dit probleem. Het veiligheidslek, stagefright, gaat via een mms-bericht. Omdat verzonden mms-berichten automatisch gedownload worden kan er mogelijk vervelende code op je Android-smartphone gedownload worden.

    De kwetsbaarheid wordt echter nog niet actief misbruikt, en persoonlijk vraag ik me ook af of dat gaat gebeuren.


    Hoe je je er beter tegen kunt wapenen? Wees allereerst altijd voorzichtig waar je je telefoonnummer achterlaat. Verder kun je ook in je sms-apps uitzetten dat mms-berichten standaard gedownload mogen worden.

Beantwoord deze vraag