Vraag & Antwoord

Apple

hoe zet ik foto's van mijn camera over op mijn telefoon zonder de computer te gebruiken?

2 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  Foto toestel Sony DSC-HX60 naar sony L1 mobiel
 • Als je er niet bij vertelt welke camera je hebt en welke telefoon is moeilijk een gericht antwoord te geven…

  In het algemeen geldt dat zowel camera's als (smart)phones niet ontworpen zijn voor de door jou gewenste communicatie.
  Digitale camera's hebben vanouds (normale grootte) SD-geheugenkaarten of soms nog afwijkende formaten – vandaag de dag met name nog Sony. Camera's hebben zelden WiFi of infrarood.
  Smartphones hebben daarentegen wel vaak WiFi en/of infrarood, maar dat zet dus geen zoden aan de dijk voor een camera-koppeling. Smartphones hebben soms geen enkele insteekkaartmogelijkheid, soms wel een maar dat is dan mini- of micro-SD. Daar past een fullsize SD kaart dus niet in.
  Eigenlijk kan het alleen als je e.e.a. van tevoren goed inricht en het SD-formaat dat de mobiel 'slikt' in een normaalformaathouder steekt, in de camera plugt en dan foto's schiet. Vervolgens het kaartje weer terug in de mobiel. Dan moet je nog wel een vorm van bestandsbeheer hebben om de foto('s) te copiëren naar het hoofdgeheugen van de mobiel; immers op dat moment kun je even geen foto's schieten. En de foto's opslaan in een formaat dat de mobiel aankan (veelal .jpg), dus geen RAW-formaat o.i.d.

  Bij deze 'dus' een vorm van checklist hoe het zou kunnen. Geen garantie.

Beantwoord deze vraag

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord