Vraag & Antwoord

Apple

Kan ik BADA besturing vervangen door Android op mijn samsun wave ?

2 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  Nee, helaas. Maar voor niet al te veel geld kun je tegenwoordig al een prima Androidtoestel aanschaffen.
  • +
  • 0
  • -
  Om het BADA besturingssysteem te verwijderen moet je de smartphone, zoals met dat technisch noemt 'rooten
  Samsung rooten = Samsung jailbreaken'.
  ofwel het BADA besturingssysteem verwijderen dat normaal van Samsung niet verwijderd kan/mag worden

  Waarom zou je je Samsung rooten? Je hebt net een nieuwe Samsung Galaxy smartphone of tablet gekocht en je wilt er de nieuwste software op zetten. Helaas is dit soms standaard niet mogelijk en zul je je Samsung moeten jailbreaken. Na het rooten kun je sommige apps die je normaal niet kunt installeren nu wel gebruiken op je Galaxy telefoon of tablet.

  Rooten is echter niet zonder risico's. Deze worden verderop besproken.

  Wat is rooten? - Wat is een jailbreak?

  Jailbreak, het klinkt eng. Jailbreak betekent letterlijk 'gevangenis uitbraak', in het geval van een Samsung jailbreaken gaat het erom dat de telefoon vrijgegeven wordt voor toegang tot de 'root' van het systeem. Het jailbreaken van een Android smartphone (bijvoorbeeld Galaxy S3 telefoons en vrijwel iedere andere telefoon en tablet van Samsung) wordt daarom 'rooten' genoemd. Jailbreaken wordt bij Android devices dus rooten genoemd.
  .
  Het is wel een actie/handeling die je niet zomaar even uitvoert, Het kan zijn dat BADA zoals ze dat in ICT termen noemen, ingebakken zit in de smartphone, En verwijdering van BADA het toestel onbruikbaar maakt. Dan kun je beter een nieuwe/andere smartphone regelen. En dat BADA toestel als pre-paid reserve gebruiken

Beantwoord deze vraag