Vraag & Antwoord

Apple

Kan niet synchroniseren op email. oorzaak geen opslagruimte over. Hoe kan ik ruimte maken?

Ik gebruik the Cleaner en die maakt veel vrij. Ik heb veel apps verwijderd maar geen zichtbaar resultaat in ruimte vergroten. Zit er een prullenbak in android die ik kan legen?

2 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  Als eerste de vraag of je veel muziek en zo op je phone hebt staan. En hoe ziet je downloadmap er uit? Veel binnen gehaald?
  Daarbij moet je wel een verschil maken tussen het vaste geheugen en de ruimte op het sd-kaartje!!

  Je kan je phone eenvoudig aansluiten op een computer d.m.v. het snoertje waarmee je de phone oplaad. Vanuit de Verkenner kan je dan rustig door je phone wandelen om te kijken of je er ergens muziek of op hebt staan.

  Je kan het ook wat grover doen. Verwijder alle apps die je niet gebruikt. Vertel bij Instellingen van je phone dat je een backup wilt maken en doe een reset. Vergeet dan niet om het sd-kaartje ook leeg te laten maken.

  Belangrijke nummers wel even handmatig achter houden. Dit kan wel eens niet helemaal goed gaan heb ik gemerkt!
  • +
  • 0
  • -
  Mochten dergelijke apps geen uitkomst bieden voor jouw trage of volgelopen Android-toestel, dan is het misschien tijd om de fabrieksinstellingen te herstellen. Hierdoor worden alle bestanden, instellingen en data verwijderd en is je smartphone of tablet weer net zo snel als toen je hem voor het eerst inschakelde. Zorg vooraf wel voor een reservekopie van belangrijke contacten, foto’s en andere data, want alles wordt immers gewist. De fabrieksinstellingen zijn doorgaans via ‘Instellingen > Privacy’ of ‘Instellingen > Back-up & herstel’ te herstellen
  .
  of
  Het komt je vast bekend voor: in een korte tijd heb je een flink aantal apps gedownload die je na één keer gebruiken vervolgens nooit meer opstart. De hoeveelheid apps die op Android geïnstalleerd staat, heeft ook een flink aandeel in de snelheid van het mobiele besturingssysteem. Advies is om minstens een paar honderd MB vrij te houden om te voorkomen dat het systeem wordt vertraagd.

Beantwoord deze vraag