Vraag & Antwoord

Apps & Software

aansluiting dvd speler naar laptop ?

merk laptop hewlitt packard naar dvd sony met scart aansluiting

1 antwoord
  • +
  • 0
  • -
  Ik begrijp hier uit dat de Sony een losse DVD-speler is die op een TV aangesloten moet worden. De aanduiding SCART is een, helaas inmiddels wat antieke, aansluiting om een analoog video signaal naar een TV te sturen.
  Je geeft het typenummer van jouw HP laptop niet, maar laptops hadden vroeger een VGA-aansluiting voor een losse PC-monitor. Zo'n aansluiting is wel analoog maar niet, qua signalen, compatibel met SCART. laat staan de volledig verschillende pluggen.
  Heb je een moderne HP laptop, dan hebben ook die tegenwoordig een HDMI of DVI uitgang voor doorkoppeling naar een PC beeldscherm. Dit signaal is digitaal en al helemaal niet compatibel met een SCART, laat staan de ook hier compleet verschillende pluggen.

  Jouw vraagstelling verwart wel: de hoofdvraag stelt VAN DVD-speler naar laptop en de toelichting zegt VAN laptop naar DVD-speler. Wat is het?
  ALLEEN: beiden mogelijkheden maken maken m.i. weinig zin. Wat je zou moeten willen is het signaal naar een TV en/of een PC monitor sturen. Licht anders toe waarom c.q. wat wil je bereiken.

  Als je het laptopbeeld via de DVD-speler op de TV krijgen, omdat de DVD-speler een SCART-ingang heeft die doorgelust kan worden naar de uitgang, dan werkt dat waarschijnlijk niet door de niet uitwisselbare pluggen. Afhankelijk van het model TV kan misschien wel de laptop VGA-uitgang (of HDMI) direct in de TV worden geplugd; dan bereik je hetzelfde.
  De DVD-speler kan alleen maar afspelen, niet opnemen. Dus hem als tussenstation gebruiken is alleen zinvol als de TV geen ingangspoorten meer vrij heeft. Maar heb je gecontroleerd of die TV een aparte VGA-ingang heeft?

  Wil je concretere toelichting, dan zul je typenummer/-aanduiding van jouw laptop, typenummer/-aanduiding van de DVD-speler en dito PC-monitor of TV (waar gaat het nu om…) moeten aangeven.
  Op voorhand geef ik alleen niet te veel hoop; SCART is vandaag de dag behoorlijk ouderwets (no offence…).

  P.S. Ik zie dat je reageert door de vraag te verduidelijken door in het blauwe vak bovenaan te typen. Dat veroorzaakt een nieuw thread en dat is moeilijk te volgen voor medelezers. Als je klikt op "reageren" (naast het groene symbooltje) blijven vraag / wedervraag / antwoorden bij elkaar in één thread.

Beantwoord deze vraag