Vraag & Antwoord

Apps & Software

Beeldscherm bevriest bij spelen League of Legends?

Laatste tijd, als ik League of Legends speel, bevriest mijn beeld compleet na ongeveer 20 min in-game. Ik kan geen alt-tab, of ctr alt delete doen, niks. Ik krijg ook een soort error gevend geluid wat niet meer stopt. Ik ben verplicht mijn laptop volledig uit te schakelen, en als ik hem aan doe, en het spel weer begin, gebeurd hetzelfde binnen 10 minuten. Mijn laptop is goed genoeg, en ik heb bij de aankoop ook aangegeven dat hij dat soort spellen aan moet kunnen, en dat zou het geval zijn. Weet iemand hier een oplossing voor?

3 antwoorden
 • Ik denk dat je laptop te warm wordt. Je kunt hem openmaken om stof te verwijderen, dan werkt de koeling weer optimaal. Dit kunnen ze eventueel ook in een computerwinkel voor je doen.
 • Je computer komt capaciteit tekort.De oorzaak kan zijn dat er apps op de achtergrond meedraaien, Schakel niet noodzakelijke apps uit. Zo blijft er meer processor capaciteit over. Een andere oorzaak kan zijn, de warmte, als de videokaart te warm, vooral bij het spelen van zware grafische games wordt, zo'n video/grafische kaart moet onder de digitale motorkap hard werken. En produceert daarbij veel warmte, als de warme niet goed weg kan, onvoldoende ventilatie, raakt de processor wanneer de temperatuur een bepaalde waarde overschrijdt oververhit. Waardoor het beeld gaat haperen, en uiteindelijk vast lopen. Omdat de processor zichzelf uitschakelt. Voor laptops verkopen ze speciale laptop coolers om dat probleem van oververhitting tegen te gaan.
  Voorbeeld: https://www.bol.com/nl/p/cooler-master-notepal-ergostand-ii-laptop-koeler/9200000010718929/
  https://www.conrad.nl/nl/coolermaster-notepal-x2-cooling-pad-971684.html

  Soms is de capaciteit van de koeling in de laptop onvoldoende om te kunnen gamen, of sommige laptop beschikken niet over een ventilator, dan is zo'n cooler een optie.
 • Bedankt voor jullie antwoorden.

  Ik heb een soortgelijk probleem eerder gehad, alleen toen liep mijn beeldscherm niet vast, maar viel de laptop volledig uit midden in een spel. De laptop was ook vrij heet op dat moment.
  Ik heb toen stof laten verwijderen en het probleem was opgelost.

  Nu de melding anders is, beeld loopt vast ipv laptop valt uit, kan dit dan dus nog steeds hetzelfde resultaat geven? Of is dit dan dus niet het geval?

Beantwoord deze vraag