Vraag & Antwoord

Apps & Software

beeldscherm valt uit en herstelt weer?

af en toe valt het beeldscherm uit en herstelt zich weer weet iemand de oorzaak hiervan het is gekomen nadat er updates van windows er in zijn gekomen ter voor bereiding van windows 10 maar dat hoef ik niet ik blijf bij windows 7.

2 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  Start eens in veilige mode op, heb je het dan niet dan is het inderdaad een software kwestie.

  Is het een software kwestie dan is het de kunst de boosdoener(s) te bepalen en te verwijderen.
  • +
  • 0
  • -
  Geen antwoord maar vermits ik eenzelfde probleem blijk te hebben. Het startte na een windows 10 update zowat eind augustus denk'k. Gemiddeld zowat 20 à 30 minuten na het opstarten valt het beeld weg en komt na onbepaalde tijd ( enkele seconden tot vele minuten) meestal wel terug … voor een tijdje. Na enkele uren wordt geduld beloond en doet dit zich niet meer voor. Vermits ik dacht dat het de gpu kon zijn, verving ik die, maar met eenzelfde resultaat (AMD Radeon).
  Bij terugzetten van de backup van mijn eerste windows 10 installatie én wissen van gpu driver/sturing + herinstallatie daarvan, werkte alles naar behoren … tot een dag of twee later de eerste automatische update gebeurde.
  Tot mijn verbazing bleef deze situatie echter ook behouden nà herzetten van mijn windows 7 waarbij alles voorheen toch keurig werkte …

  update : bij nazicht met msconfig blijkt mijn windows 7 backup (gemaakt net voor ik de upgrade naar win10 uitvoerde) reeds gemerkt te zijn als windows 10. Aan de kaart ligt het niet want bij opstarten van windows 7 vanaf een cd-rom blijft het beeld keurig aan.

Beantwoord deze vraag