Vraag & Antwoord

Apps & Software

Beste experts, ik wil een SSD kaart aanschaffen en ik heb wat hulp nodig?

De reviews van de SSD kaarten waren erg handig. Goed bezig mensen! Ik wou een SSD kaart aanschaffen en mijn DVD/CD speler er uithalen ipv de harde schijf. Weten jullie misschien wat voor benodigdheden ik nodig heb hiervoor? Gr. Jorden

1 antwoord
  • +
  • 0
  • -
  De gebruikelijke attributen om met een PC te sleutelen: gewone schroevedraaier en kruiskopschroevedraaier (kleine maten). Afhankelijk van de SSD die je koopt (hoeveelheid extra's) heb je ook nog mantageschroefjes nodig en een slede om de SSD op vast te zetten en vervolgens het totaal in de PC.

  Dat gezegd hebbende: het helpt als je aangeeft wat jouw PC is (merk, type) of dit nauwkeurig omschrijft (formaat enz.). Toelichting:
  De meeste desktops hebben voldoende ruimte om een SSD er bij te zetten (al heb je dan een extra SATA-kabel en voedingskabel nodig); de meeste laptops/netbooks meestal moeilijk vanwege de vormfactor – de dikte van de SSD wordt dan belangrijk.
  Ook de leeftijd van de PC annex het moederbord is belangrijk: SSD's zijn gekomen in het tijdperk van SATA. Is jouw PC nog uit de tijd van IDE (parallel ATA) schijven, dan wordt het moeilijker of zelfs niet mogelijk.
  Kortom, als je meer gerichte hulp wilt, zul je wat meer informatie moeten geven.

Beantwoord deze vraag