Vraag & Antwoord

Apps & Software

Computer wil niet meer aan?

Hallo, Sinds vanmiddag gaat mijn computer niet meer aan. Ik deed mijn stekker in het stopcontact en wat me opviel de ledjes van mijn ven gingen aan en toen weer uit. Ik drukte toen op het aan knopje en de pc ging niet meer aan.. Wie kan mij helpen

3 antwoorden
 • Word je PC nog wel voldoende gekoeld? Deze problemen kunnen namelijk veroorzaakt worden door oververhitting. Dan schakelt de pc zichzelf uit om schade door oververhitting te voorkomen. Laat de computer een uurtje of zo….. met rust, en probeer het dan nogmaals de computer aan te zetten. Start hij normaal op, en functioneert de pc normaal, werk met de pc zoals je altijd doet, als de situatie zich na een tijdje weer herhaalt, dan kan de pc zijn warmte onvoldoende kwijt, dat komt meestal door een defecte ventilator in de pc, oja, zorg er voor dat de koelopeningen van de pc, niet worden afgedekt. De pc design technisch helemaal inbouwen in een bureaukast , kan ook maken dat de pc zijn warmte niet meer goed kwijt kan….via de koelopeningen…..
 • Klinkt als een zekering die de geest geeft. Of de voeding zelf. Probleem bij de meeste PC's is dat zo'n zekering verstopt zit in de aparte behuizing van de voeding.

  De rest van de electriciteit werkt wel van dat stopcontact, lees: is de zekering van de groep in het huis niet gesprongen?

  Je schrijft niet of het de computer een desktop PC is of een laptop. In een laptop (notebook, tablet, …) kan er ook een probleem zijn met de accu.

  Helaas allemaal zaken waar de hardware-specialist (lees: de winkel waar je 'm hebt gekocht) naar moet kijken.
  Misschien dat anderen nog suggesties hebben voor eenvoudiger problemen, maar dit is wat mij voor de geest komt.
 • probeer de voeding te vervangen.
  dit kan het probleem oplossen.

Beantwoord deze vraag

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord