Vraag & Antwoord

Apps & Software

een andere OS.

Ik heb een Acer Aspire x3200 pc.met een AMD AthlonX2 processor...geheugen..3GB..32 bits..met Windows Vista.Is het mogelijk om een Apple IOS te installen? zoja..waar moet ik mee beginnen..en kan het zowiezo wel op deze PC!!..

2 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  iOS is voor touch apparaten (iPod, iPad, iPhone) bedoeld. Ik neem aan dat je doelt op OS X?
  Dan kom je uit op iets als een "hackintosh". Ziet bijvoorbeeld hier: http://www.hackintosh.nl/threads/9507-GUIDE-OS-X-10-6-installeren-op-AMD

  De vraag is of je hier wijzer van wordt. Je moet sowieso bereid zijn om de ± 40 stappen van de handleiding te installeren en als het allemaal succesvol verlopen is zul je erachter komen dat OS X weliswaar draait, maar niet al te soepel omdat er geen rekening gehouden is met non-Apple apparaten. Ook kun je (legaal) niet verder komen dan 10.6 (2009) omdat nieuwere versies alleen in de Mac App store te krijgen zijn.

  Ik kan me zo voorstellen dat je uiteindelijke doel simpelweg is om weer een prettig werkend systeem te hebben omdat Windows Vista niet soepel loopt. Indien die aanname correct is kan ik je aanbevelen om eens Linux Mint 13 MATE te installeren. Je kunt een image hier downloaden:
  http://www.linuxmint.com/edition.php?id=103
  Het werkt zeer intuïtief voor Windows gebruikers en ook op een oud netbookje van mijn vriendin werkt het als een zonnetje.
  • +
  • 0
  • -
  kijk ook eens naar elementary OS: een snelle Linux versie die geinspireerd is op OSX
  http://elementaryos.org/
  moet zeker goed werken op je huidige PC

Beantwoord deze vraag