Vraag & Antwoord

Apps & Software

extern beeldscherm knippert voortdurend met nieuwe Samsung ATIV Book 9 Lite (windows 8), wat kan ik hieraan doen?

Mijn LG beeldscherm (E2241ST), ongeveer 3 jaar oud, knippert voortdurend als ik 'm aansluit op m'n nieuwe Samsung notebook, ik word er gek van. Is het een driver probleem, en zo ja, hoe los ik dat op? LG biedt geen support meer voor dit model...

2 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  Je kan het flikkeren verminderen of elimineren door de vernieuwingsfrequentie van het scherm te verhogen. Een vernieuwingsfrequentie van minimaal 75 hertz zorgt er normaal gesproken voor dat het scherm minder flikkert.
  .
  Open Schermresolutie door achtereenvolgens te klikken op de knop Start, Configuratiescherm en vervolgens op Beeldschermresolutie aanpassen onder Vormgeving en persoonlijke instellingen.
  .
  Klik op Geavanceerde instellingen.
  .
  Klik op het tabblad Beeldscherm en klik bij Vernieuwingsfrequentie op de gewenste optie. Het duurt even voordat het beeldscherm is aangepast. Als je de wijzigingen wilt behouden, klikt u op Toepassen. Als je de wijzigingen niet binnen 15 seconden toepast, wordt de vernieuwingsfrequentie teruggezet naar de oorspronkelijke instelling
  • +
  • 0
  • -
  beste Oscar,

  veel dank voor je snelle reactie!
  Ik heb meteen gekeken, maar ik kan bij de advanced settings slechts kiezen uit 59 of 60 Hertz. Is daar iets aan te veranderen?

  Het knipperen is, afhankelijk van wat ik op de notebook aan het doen ben, 1 x per 10 seconden of zo, en soms veel minder.

  Groet,
  Klaartje

Beantwoord deze vraag