Vraag & Antwoord

Apps & Software

fn-toets + de toets voor de helderheid van mijn lenovo laptop werkt niet, wat moet ik doen?

Alle andere toetsen met fn doen het wel, alleen de helderheid wilt hij niet aanpassen. Ik heb ook al via configuratie-scherm de helderheid proberen aan te passen, maar ook dat doet hij niet.

2 antwoorden
    • 0
    Probleem is bij mij als volgt opgelost: Start -> apparaatbeheer Monitors -> Algemeen PnP-beeldscherm (openen) inschakelen (deze was uitgeschakeld, ws tijdens de update)
    • Reageer
  • Als je de helderheid van het scherm niet meer kan aanpassen via de charms-balk (de verticale balk in Windows 8) kan dit aan de videokaart liggen. Om de helderheid van het scherm wel weer aan te passen via de Charms-balk volgt je de volgende stappen. 1. Klik start en type vervolgens ‘apparaatbeheer’ 2. Navigeer naar ‘beeldschermadapters’ en klik vervolgens op het onderliggende beeldscherm (indien dit er meerdere zijn, volg dan onderstaande stappen voor beide schermen. 3. Klik daar vervolgens op ‘Stuurprogramma’s bijwerken…’ 4. In het scherm dat vervolgens verschijnt klikt je ‘Automatisch naar bijgewerkte stuurprogramma’s zoeken’. 5. Windows zoekt naar een nieuw stuurprogramma en installeert deze . Mocht dat niet helpen deze link is de officiële support site van Lenovo. De meeste fabrikanten hebben zo'n site, via de betreffende site kan je de firmware ook wel het stuurprogramma, genoemd bijwerken, Stuurprogramma's zijn aparte stukjes software die bepaalde onderdelen (hardware) aansturen http://support.lenovo.com/nl/nl/products/?type=Laptops-and-netbooks&c=1 . Type de gegevens van je laptop in, en de site zal een zogenaamde driver update uitvoeren. Ofwel de stuurprogramma (firmware) weer up-to-date maken. Zodat je laptop weer goed functioneert.
    • Reageer

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account