Vraag & Antwoord

Apps & Software

Foto's groen, paars of vol met lelijke strepen terwijl thumbnails wel goed zijn.. iemand een oplossing?

Gisteren wat foto's van m'n dochter gemaakt met m'n spiegel reflex camera. De thumbnails zien er goed uit maar als ik de foto vergroot krijg ik paarse of groene plaatjes. sommige foto's zijn half onzichtbaar. Iemand een oplossing?

1 antwoord
  • +
  • 0
  • -
  Ik neem aan dat je jouw foto's van de SD-kaart in een PC hebt gecopieerd en daar bekijkt. Zit dat anders, vertel hoe dan wel – waarop kijk je dan naar de foto's?

  Je vertelt niet met welke software de foto's worden bekeken.

  Als de foto's in RAW-formaat zijn geschoten, kan het zijn dat je foto-bekijk-software gebruikt die dat formaat niet goed kunnen lezen. Ging het in het verleden wel goed?

  Zijn de foto's in jpeg (of jpg) formaat, verifieer dan eens met andere bekijksoftware of het aan de foto's ligt of aan de software. Op Windows heb je al gratis Paint (toets: WIN+r mspaint ENTER) en je kunt het gratis irfanview installeren ( http://www.irfanview.com ). Vergeet bij irfanview niet om het utitility pack óók te installeren.

  Is het echt het fotomateriaal, probeer is ten tweede maal van de SD-kaart te copiëren. Soms gaat dat namelijk niet goed. Helpt dat niet, dan ligt de oorzaak n.m.m. bij de camera. Neem dan contact op met de winkel waar je 'm kocht, doe eens een zoektocht met Bing of Google of … of anderen vergelijkbare problemen hadden. Tip: formuleer de zoekvraag in het Engels.

Beantwoord deze vraag