Vraag & Antwoord

Apps & Software

helaas werkt excel query niet?

excel vraagt om .dbf files. ik heb een .db file. wie helpt mij?

1 antwoord
  • +
  • 0
  • -
  Als je typt in het blauwe vak start je een nieuw thread. Typen in het grijze vierkant of met een klik op "reageren" (met het groene ballontje) houdt je in het zelfde thread. Dat laatste is een stuk logischer en prettiger voor meelezers.

  Je vertelt nog altijd niet welk programma dit .db bestand heeft gemaakt. Dat maakt het lastig een goede, eenvoudige oplossing te geven. Volgens meerdere fora is het een door meerdere programma's gebruikte extensie. Ook Micosoft Windows gebruikt het bij voorbeeld om de thumbnails in op te slaan. Maar ook het oude Paradox gebruikte .db (zie hier http://answers.microsoft.com/en-us/office/forum/office_2010-excel/how-to-open-paradox-db-file-in-excel-2010/afdbc28c-8e26-4c8a-a8a8-ede69feacf31 ). Maar… iedere programma heeft zijn eigen wijze van coderen…

  Je kunt dus allereerst eens proberen of een simpele "rename" naar een .dbf wonderen doet.

  Ook kun je het proberen te openen vanuit Excel, MSQuery of Access, LibreOffice of OpenOffice en kijken of het programma uit zichzelf de goede decodering pakt.

  Helpt dit niet:
  Met een "kijk" poging met bijv. Notepad of Notepad++ kun je zien of er in de eerste tekens van het bestand ook de naam van het programma staat dat het bestand maakte.
  Weet je eenmaal welk programma het bestand ooit maakte, dan wordt het een stuk eenvoudiger met Excel help, of Google, of Bing, of … na te zoeken hoe je het verder kunt openen.

  BELANGRIJK – NASCHRIFT
  Even een ingeving. In de laatste Excel-versies zijn oude bestandstypen "uitgezet" vanwege vermeende "onveilige codering". Je kunt dit uitzetten weer ongedaan maken. Het zit op de volgende plek (vertaal naar behoeven):
  Op de tab "File" klik aan de linkerzijde op "Options".
  In het volgende venster, klik aan de linkerzijde, onderaan, op "Trust Center". Vervolgens, klik rechtsmidden op "trust Center Settings…". Klik vervolgens ten minste de reeks bestandsformaten aan op "Open" die met databestanden te maken hebben (dBase III/IV, Other Data Sources, Legacy Convertors).
  Kijk nu of de .db bestanden wel te openen zijn.

Beantwoord deze vraag