Vraag & Antwoord

Apps & Software

Het automatisch schalen van de SSD partities toestaan?

Beetje laat misschien, maar ik ben van plan van de week een SSD in te bouwen in mijn Asus laptop. Echter 1 vraag over het artike dat nr 11 van 2014 heeft gestaan: in stap 4 Passend Maken wordt onder Copy Options vermeld dat je naar optie 1 Fit Partitions moet. Echter, hier worden de nieuwe partitions op je SSD geschaald. En wat als je nu (zoals m'n Asus) een erg grote HDD hebt (750GB) met een C tot D verhouding van 42:58 en je schaalt naar een SSD van 256GB (meer heb ik niet nodig), dan wordt de C partitie wel erg klein (256 minus 20% = 205 effectief x 42% = 86GB). Ik zou graag naar ong 125GB willen. Optie 2 (without resize) lijkt me niet geschikt, maar is Optie 3 (copy partition with minimum size) wel een geschikt hiervoor? Of moet ik anders denken: eerst de partities op mijn uit te bouwen HDD aanpassen aan de verhouding die ik op ijn SSD wil hebben alvorens de HDD te spiegelen naar de SSD?

2 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  Ik ken het artikel niet waar je op doelt, maar in principe kun je als je een veel grotere hdd wilt spiegelen naar een kleinere ssd naar eigen inzicht te werk gaan lijkt me, omdat 1:1 natuurlijk niet kan.
  • +
  • 0
  • -
  Dank voor je antwoord. Het ging mij echter om de stap die ik moet maken met de Minitool Partition Wizard. Ik zou gaarne alles zo safe mogelijk doen en niet afwijken van de raadgevingen in het artikel. Het naar eigen inzicht handelen lijkt me een risico inhouden en dat zou ik graag willen voorkomen.

Beantwoord deze vraag