Vraag & Antwoord

Apps & Software

Hoe breng ik CPU-gebruik naar beneden?

Ik heb een vraag. Ik heb al een tijdje last van een langzame computer en ik kwam er vandaag achter dat het (hoogstwaarschijnlijk) door mijn CPU-gebruik komt. Ik zag dat dat de hele tijd tussen de 80 en 100 procent lag. Toen ik ging kijken welk proces dat veroorzaakte, zag ik 'Niet-actieve systeemprocessen' die de continu rond de 80 lag. Kan iemand mij helpen om dit te verhelpen? Ik heb al geprobeerd het proces gewoon te beëindigen, alleen dat is een niet geldige bewerking voor dit proces.

2 antwoorden
  • Niet actief is niet actief. Dit proces pakt alle ongebruikte processorcapaciteit, maar doet daar verder niks mee, en belast de cpu ook niet. Als het constant 80% is, moet je juist kijken naar die overige 20%. Die processen belasten de processor namelijk wel.Kijk maar eens in taakbeheer, daarin zit een grafiek voor de processorbelasting. Pas als de lijn constant bovenaan zit, heb je een probleem. Ik vermoed dus een andere oorzaak voor de traagheid.
  • Op mijn pc is het cpu gebruik ook hoog maar niet constant 100%. Het is wel zo dat de er 70% van de 80% van 1 programma is. Is dit een probleem of niet.

Beantwoord deze vraag