Vraag & Antwoord

Apps & Software

hoe connecteer ik pc (hdmi poort) met oude tv (beeldbuis) die de standaard gele rode en witte ingang heeft?

Probleem: oude tv (met gele, rode en witte ingang) connecteren met laptop die hdmi poort heeft ... hoe kan dit? 1) hdmi to vga + tulp kabel, enerzijds hdmi poort anderzijds 3 uitgangen (rood, geel wit) 2) hdmi to av converter adapter (apparaat dat hdmi convert tot gele, rode en witte uitgang) Beide oplossingen kan ik precies nergens meer kopen

2 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  Je zult inderdaad iets als dat moeten kopen. Realiseer je dat HDMI digitaal is en je beeldbuis tv waarschijnlijk enkel de oude gele tulp voor anloge samengestelde (kleur en helderheid) video en rode en witte tulp van analoge stereo audio heeft. M.a.w. je komt niet heen om een zogenaamde 'actieve' (electronica) omzetter/converter: een kabel-set volstaat niet.

  In de tijd van VGA was er wel wat te koop op dit gebied, al was het resultaat immer nooit fantastisch door de wezenlijke verschillen in beeldopbouw bij de pc en de tv en de lage resolutie die een beeldbuis tv kan brengen.

  Nu met HDMI is het nog een stapje lastiger geworden doordat dit digitaal is (VGA was nog analoog) en derhalve nog geavanceerdere electronica vereist, maar zoek goed en dan zul je het mogelijk toch vinden, al kan de prijs nog wel eens tegenvallen van dit vrij speciale spul.
  • +
  • 0
  • -
  hiervoor heb je zo'n kabel nodig
  http://www.allekabels.nl/dvi-kabel/15/1144956/dvi-hdmi-kabel-met-audio-professioneel.html?gclid=Cj0KEQjwlv6dBRDC7rGfrvidmJgBEiQAjd3hMO9dFKJkwCT6ELhA4mwWTZV__oN3pU8rRD_AZqr_DjEaAqOQ8P8HAQ

  (er zijn goedkopere alternatieven/sites)

Beantwoord deze vraag