Vraag & Antwoord

Apps & Software

Hoe deinslateer ik ubuntu?

Ik heb nu windows 8 en ubuntu op mijn computer staan. Ik krijg bij het opstarten de keuze of ik windows 8 of ubuntu wil opstarten, ik kies dan altijd voor windows 8 omdat ubuntu maar een uitprobeersel was. Maar hoe haal ik ubuntu eigenlijk van mijn computer af?

2 antwoorden
 • Als je Ubuntu binnen Windows hebben geïnstalleerd, dan is het verwijderen erg eenvoudig. Je gaat dan binnen Windows naar: Configuratiescherm > Programma’s > Een programma verwijderen. Zoek vervolgens in de lijst naar "Ubuntu" en verwijder deze.

  Als je een "hard install" hebben uitgevoerd, is de verwijdering wat moeilijker. Let op: Je hebt hier je, je Windows dvd voor nodig! Zie voor een volledige instructies de tweede bron die ik heb gelinkt.

  Je zult de partitie(s) van Ubuntu moeten verwijderen. Dit kan binnen Windows, maar let er wel op dat je de goede partities verwijdert. Daarna moet je het zogeheten Master Boot Record van Windows herstellen, wat je doet met behulp van de Windows 7 installatie DVD.

  Bronnen:
  https://wiki.ubuntu.com/WubiGuide#How do I uninstall Wubi?
  http://www.makeuseof.com/tag/how-to-safely-uninstall-ubuntu-in-windows-dual-boot-environment/
 • Met de installatieschijf een nieuwe MBR aanmaken met fixmbr, je moet dan naar het console gaan. even googlen hoe dat moet.

Beantwoord deze vraag