Vraag & Antwoord

Apps & Software

Hoe herstel ik gedraaid beeld op laptop?

Een collega bezit thuis een Acer Aspire 9300 laptop. Haar beeld (op haar beeldscherm) is 90° gekanteld en ze weet niet hoe ze het moet herstellen. Ik heb de laptop niet voor mij staan en weet dus niet zo direct waar ik dit moet veranderen. Kan iemand mij de exacte instructies geven voor dit type laptop om het beeldscherm terug juist in te stellen? Ik heb in een andere post (http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=173525) gelezen dat je op bepaalde laptops met ALT+CTRL+pijltje de beeldrotatie kan wijzigen. Geldt dit ook voor de Acer Aspire 9300?

1 antwoord
  • +
  • 0
  • -
  Waarom de toetsencombinatie niet even geprobeerd? Kan weinig schade veroorzaken.
  Lukt dat niet: rechtsklikken op buroblad>eigenschappen. Dan krijg je de instellingen van de grafische kaart/chip. In één van de tabbladen (geavanceerd of rotatie) kan de draaiing worden ingesteld.

  Pivot word vaak ook gebruikt als naam voor het roteren (landscape/portrait) van het beeld en ook voor het scherm.
  Het is puur een driver optie, het kijkt niet wat je scherm al dan niet kan ;)
  pivot (plural pivots)
  A pivot is that on which something turns; specifically a metal pointed pin or short shaft in machinery, such as the end of an axle or spindle.
  In de user manual bij acer is niets te vinden over landscape/portrait/pivot
  http://support.acer-euro.com/drivers/notebook/as_9300.html
  En de kans dat hier toevallig iemand voorbij komt met eenzelfde laptop om te bevestigen dat die toetsencombo mogelijk is lijkt me ook redelijk klein, dus ik zou de persoon in kwestie gewoon eens laten kijken naar een rotatie functie die aangeeft in beeldscherm eigenschappen.

Beantwoord deze vraag