Vraag & Antwoord

Apps & Software

Hoe kan het dat mijn Windows Verkenner zeer regelmatig vastloopt en me niks meer laat openen?

Kan op m'm bureaublad aanklikken wat ik wil, niks reageert meer. Van spellen tot Skype tot alles uit m'n taakbalk...

2 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  Het bureaublad is óók de Verkenner, in gecamoufleerde vorm. In Windows 7 en 8 is de Verkenner herstartbaar. Roep de taskmanager op via CTRL-SHIFT-ESC, zoek Verkenner (explorer) op bij de processen en beëindig het proces. In de taskmanager via File -> Run… vervolgens Explorer intypen en dat moet 'ie het weer doen. Hooguit wordt vergeten enkele ikoontjes rechtsonder opnieuw te tonen.
  Is de Verkenner weer gelijk onwillig, herstart dan de machine.

  Waarom gebeurt dit? Het is nu eenmaal software, dus het kan een bugje zijn dat actief wordt in jouw setup. Waarschijnlijker is er echter een randapparaat dat kuren heeft. In de Device manager is te zien of er randapparatuur met problemen zijn. Of een randapparaat is 'zoekgeraakt'. Het kan ook dat er recent programmatuur is geïnstalleerd dat niet netjes samenwerkt met andere delen van Windows. Heb je recent iets geïnstalleerd, probeer het eens te verwijderen en kijk of het probleem ook weggaat.
  • +
  • 0
  • -
  P.S. Als dit gebeurt op die Lenovo waarover je die andere vraag hebt gesteld, dan ligt het niet aan de verkenner/explorer maar aan de oververhitte CPU. Zie antwoord aldaar.

Beantwoord deze vraag

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord