Vraag & Antwoord

Apps & Software

Hoe kan ik mijn prullenbak legen op een andere manier?

Mijn prullenbak staat vol met bestanden en dit is meer dan 5 gig.. Ik krijg het niet verwijderd allemaal en ik wil een andere manier vinden om dit te doen, mijn pc loopt vast als ik het met de rechtermuisknop wil doen en dan prullenbak legen.

1 antwoord
  • +
  • 0
  • -
  Allereerst, je kunt de maximum grootte van de bak instellen. Rechterklik op het ikoon en selecteer properties (eigenschappen). Op het dialoogvenster dat dan verschijnt kun je de maximum grootte instellen, bijv. 500 MB per schijf. Als het goed is, dan moet het systeem daarna, of wanneer je één nieuw bestandje weggooit, automatisch het teveel weggooien.

  Gebeurt het niet zo snel, dan is het alternatief:
  Je kunt de prullenbak openen en dan zie je gewoon een explorer 'view'.
  Sorteer door op de 'size' kolom te klikken, selecteer dan (met klik op de eerste en shift-klik op de laatste) een reeks en verwijder deze. Herhaal zo vaak als nodig. Beginnen het kleinere bestandjes te worden, kijk of inmiddels de normale rechtermuisklik legen weer werkt.

  Dat e.e.a. geweigerd wordt kan een signaal zijn dat er een 'ziek' bestand tussenzit. Met de reeks voor reeks verwijderen zoals net aangegeven kun je er achter komen welk dat is.

  Doordat je met de grootste zo begint moet de hoeveelheid inbeslaggenomen ruimte snel slinken.

  P.S. Tot slot: ook met een tool als CCleaner ( http://www.piriform.com ) kun je de prullebak legen evenals allerhande andere plaatsen waar tijdelijke of verouderde bestanden staan. Als het andere niet lukt…

Beantwoord deze vraag