Vraag & Antwoord

Apps & Software

hoe kan ik PC+ verwijderen?

1 antwoord
  • +
  • 0
  • -
  Trage computer, spyware, andere startpagina, popups, reclame in browsers.
  Slachtoffers van trojans hebben vaak te maken met rare gedragingen van hun pc.. net of je pc een eigen wil heeft gekregen.
  Soms krijg je een of meerdere toolbars in je browser of taakbalk te zien zonder je je kan herinneren dat je die geïnstalleerd hebt.
  Je opent je browser en je merkt op dat je startpagina/homepage is verandert naar een of andere vage website die je nog nooit eerder hebt gezien.
  Deze sites komen ook meestal tevoorschijn als een site niet wordt gevonden, dus in plaats van een standaard 'Cannot find server' een redirect. Als je zulke sites te zien krijgt wijst dit op spyware/browserhijackers.
  Popup vensters, of popups, zijn vensters die automatisch tijdens het browsen tevoorschijn komen, zonder je toestemming. Ze zijn er in verschillende maten, maar bedekken meestal niet het hele scherm. Daarom is het van belang voordat je start met downloaden, goed op te letten, wat er behalve de software die je download, nog aan extra's aangevinkt staat. En verwijder eventueel wat extra aangevinkt staat. Start dan pas de download.
  .
  Oké …dan……genoeg gepraat……..tijd voor actie……
  Je hebt last van die rotzooi en je wilt er tenslotte vanaf te komen. Hier heb je een (gratis) tooltje. Volg wel de instructies, anders is het (genees) middel erger dan de kwaal.
  .
  https://toolslib.net/downloads/viewdownload/1-adwcleaner/
  .
  Download AdwCleaner naar je Bureaublad.
  Sluit al je programma's en vensters.
  Start AdwCleaner en klik op scan.
  Kijk goed of je alles wel kan verwijderen. Soms kunnen bestanden onterecht als verdacht worden aangezien, mp3-4 bestanden gedownload van torrent sites, of toolbars, media players die je graag wilt blijven gebruiken enz. Eventueel dan het vinkje verwijderen. Maar over het algemeen is dat wat hij vindt, foute software. spyware, malware.
  Klik dan pas op clean.
  Herstart je computer. Zodat alles dat fout is grondig, en definitief kan worden verwijderd.
  Als je Startpagina ook gehijackt was, stel dan de zoekmachine opnieuw in, deze word standaard door AdwCleaner terug gezet naar Google.com

Beantwoord deze vraag