Vraag & Antwoord

Apps & Software

Hoe kan Vbox nog verbinding maken zonder SIM kaart en ethernetkabel?

Ik ga mijn abonnement bij Verisure (voormalige Securitas Direct) opzeggen. Het alarmsysteem van deze firma heeft een centrale die Vbox heet. Deze communiceert met de firma via een SIM kaart en/of ethernetkabel. Ik haalde alvast de SIM kaart uit de Vbox en verwijderde de ethernetkabel. Nu blijkt dat dit ding toch nog elke handeling (alarm inschakelen, uitschakelen, sabotagealarm etc) blijft registreren op de selfservice pagina (die je kan bekijken via de server van Verisure). Verisure garandeert mij dat er geen tweede SIM kaart inzit en wilt er verder niet op ingaan. Hoe kan dit ding nog communiceren zonder SIM en kabel? Iemand een idee? Ik ben geen techneut dus via deze link kan je een afbeelding zien van zo'n centrale en hoop ik dat iemand mij wat wijzer kan maken. https://funoverip.net/wp-content/uploads/2014/11/PCB.png . alvast bedankt!

2 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  Een telefoon zonder sim kan altijd nog het noodnummer bellen. Waarschijnlijk hebben ze van dezelfde techniek gebruik gemaakt. Daarbij vinden ze het waarschijnlijk niet zo prettig dat hun "geheim" uitlekt. Vandaar hun stugge reactie.
  • +
  • 0
  • -
  Heeft iemand deze vraag al beantwoord? Ook ik heb sl3chte ervaringen met de diensten van verisure en de diensten opgezegd, echter kunnen we niets meer met het alarmsysteem. Er moet een mogelijkheid zijn deze aan te sluiten op de laptop om het eea te configureren?

Beantwoord deze vraag