Vraag & Antwoord

Apps & Software

hoe krijg ik het 'download windows 10 icoon' weg?

Mijn pc's zijn niet geschikt voor Windows 10 ( er zijn en worden geen drivers voor aangemaakt) maar het Windows 10 icoon blijft gehandhaafd en zeurt geregeld dat ik het nu eindelijk eens moet downloaden. Hoe krijg ik dat weg?

3 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  De upgrade verbergen kan je door een update te verwijderen. Update KB3035583
  http://decomputer.be/upgraden-naar-windows-10-of-niet/
  • +
  • 0
  • -
  Er is veel kritiek op de manier waarop Microsoft de upgrade van Windows 7 en 8 naar Windows 10 afdwingt. De app Windows 10 installeren (ook bekend onder de naam GWX, oftewel Get Windows 10) toont regelmatig een opdringerige pop-up met de vraag te upgraden naar Windows 10. Ongeacht de beschikbare bandbreedte van de internetverbinding worden in de tussentijd maar liefst 6 Gb aan installatiebestanden gedownload (en opgeslagen in de map C:\$Windows.~BT). Soms wordt de upgrade naar Windows 10 per ongeluk via Windows Update gestart, maar in de meeste gevallen wordt deze zonder medeweten van de gebruiker automatisch uitgevoerd. Kortom:
  Microsoft veroorzaakt heel wat ergernis bij gebruikers van Windows 7 en 8 die (nog) niet willen overstappen op Windows 10. Gelukkig is er wat aan te doen! Zo is de pop-up eenvoudig uit te schakelen met een dubbelklik op het GWX-icoontje in het systeemvak, open het menu (met de drie liggende streepjes), optie Bevestiging weergeven, link Reservering annuleren, knop Aanmelding annuleren, knop Sluiten. Hiermee wordt de opdringerige melding uitgeschakeld (het voorkomt dus nog niet dat Windows 10 per ongeluk via Windows Update wordt geïnstalleerd).
  LET OP: De tool Win 10 when I want it wordt door menig e-mailscanner als onveilig beschouwd, wellicht omdat er zogenaamd 'ongewenste' systeemaanpassingen mee gemaakt kunnen worden. Ten onrechte, want deze software wordt door 51 van de 53 scanners van www.virustotal.com (een website voor het scannen van bestanden op virussen) als veilig bestempeld! Om te voorkomen dat deze nieuwsbrief door spamfilters wordt uitgefilterd, heb ik de downloadlocatie achterwege gelaten. De tool is echter eenvoudig zelf te vinden door te googlen naar win10wiwi, gebruik bij het downloaden bij voorkeur een onbelangrijk e-mailadres.
  Let op dat je een ook vinkje bij EXPERT MODE zet.
  met dank aan de heer Menno Schoone.
  • +
  • 0
  • -
  http://ultimateoutsider.com/downloads/
  => GWX Control Panel

Beantwoord deze vraag