Vraag & Antwoord

Apps & Software

Hoe krijg ik het voor elkaar dat mijn pc met één druk op de knop goed opstart?

Als ik mijn pc wil opstarten druk ik op de powerknop. DE computer laat dan kort het windows 10 zandlopertje zien. Dan wordt het beeldscherm donker en blijft donker. Ik moet de computer uitzetten en opnieuw opstarten. Dan loopt vervolgens alles goed.

2 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  Programma's verwijderen die u nooit gebruikt

  Veel pc-fabrikanten zetten allerlei programma's op uw nieuwe computer waarom u niet hebt gevraagd en die u wellicht nooit zult gebruiken. Vaak zijn dit proefversies of beperkte versies van programma's. De softwarefabrikant hoopt dat u deze programma's uitprobeert en uiteindelijk een volledige of nieuwere versie van het programma aanschaft. Als u besluit dat u deze programma's niet wilt hebben, maar ze niet van de computer verwijdert, kunnen ze geheugen, schijfruimte en processorcapaciteit in beslag nemen, waardoor de computer langzamer wordt.

  U doet er goed aan om alle programma's te verwijderen die u niet nodig denkt te hebben. Dit geldt zowel voor door de fabrikant geïnstalleerde software als voor software die u zelf hebt geïnstalleerd maar niet meer nodig hebt, vooral hulpprogramma's die zijn ontworpen om u te helpen bij het beheren en afstellen van de hardware en software van uw computer. Hulpprogramma's als virusscanners, programma's voor het opschonen van uw harde schijf en back-upprogramma's worden vaak automatisch gestart bij het opstarten van de computer en blijven vervolgens ongemerkt op de achtergrond actief. Veel mensen weten zelfs niet dat deze programma's op de achtergrond worden uitgevoerd.

  Ook oudere pc's kunnen door de fabrikant geïnstalleerde programma's bevatten die u nooit eerder hebt opgemerkt of weer bent vergeten. Het is nooit te laat om deze programma's te verwijderen en zo het onnodig gebruik van schijfruimte en systeembronnen door deze programma's te stoppen. Misschien dacht u dat u de software ooit nog een keer zou gebruiken, maar is het er nooit van gekomen. Verwijder al deze programma's en kijk of uw pc sneller word.
  • +
  • 0
  • -
  Vink snel opstarten inschakelen uit. Zie foto volgende artikel
  http://decomputer.be/inlogscherm-loopt-vast-of-herstart/
  voor Windows 10 is dit identiek. Probeer daarna of het probleem opgelost is.

Beantwoord deze vraag