Vraag & Antwoord

Apps & Software

hoe maak je eigen server?

2 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  Is relatief eenvoudig: iedere pc kan het in principe. De functies die je de server wilt geven zijn echter mogelijk niet allemaal aanwezig in het aanwezige besturingssysteem. Denk aan een webserver. Je kunt deze functie met aparte software dan toevoegen.

  Een server heeft de klank van serieuzer en duurder en dus betrouwbaarder dan een 'normale' pc, maar dat is natuurlijk zo goed als je het wilt/kunt maken.
  • +
  • 0
  • -
  Deze vraag is herhaaldelijk gesteld op het hele internet; je kunt dan ook vele instructiepagina's vinden (tip: type in Google of Bing of … de zoekterm "create a webpage on pc" en lees de diverse pagina's die je vindt). Een aardige vond ik zelf http://www.instructables.com/id/Set-up-your-very-own-Web-server/?ALLSTEPS .

  Wat je natuurlijk wel moet kiezen is wat je wilt: een http server (voor browsen), een webmail server (zodat jouw ISP, Hotmail(Microsoft) of Google niet meer voor jou bewaart) een ftp-server (bestanden delen: foto's enzoverder). Of alles tegelijk. Daarbij moet wel jouw contract met jouw ISP (Ziggo, UPC, XS4ALL, en ga zo maar verder) een en ander mogelijk maken – de een laat meer toe dan de ander. Bekijk de informatie op de site van jouw provider. Het kan zijn dat je een ander contract nodig hebt.

  Hopelijk is duidelijk dat ik de instructies niet in extenso hier herhaal, dat is te veel. Apache ( http://www.apache.org ) bevat meerdere projecten, ook voor windows geloof ik. Bekijk op jouw gemak de site zou ik zeggen.

Beantwoord deze vraag