Vraag & Antwoord

Apps & Software

Hoe schakel ik 'alleen lezen' uit?

Om een BackUp programma te gebruiken en de bestanden terug te kunnen zetten moet ik onder eigenschappen van dat bestand het hokje; ALLEEN LEZEN uitschakelen. Haal ik dat weg dan krijg ik de vraag of ik dat ook op alle submappen wil toepassen. Ik klik ja. Dan gaat windows aan de gang en verschijnt er een loopbalkje. Vervolgens klik ik op OK en verlaat het scherm eigenschappen En nu komt het: Als ik dan weer op eigenschappen klik is “alleen lezen” weer ingeschakeld. M.a.w. ik krijg dat niet weg. Hoe kan ik dat toch realiseren?

1 antwoord
  • +
  • 0
  • -
  "Bovendien gaat het erom om van een complete map het "alleen lezen" uit te schakelen en niet bij mijn documenten, want dat werkt wel."

  Dat is doorgaans wel de map waar de data staat. Heb je het al geprobeerd in de opdracht-prompt met ATTRIB
  Bijvoorbeeld map test op C:\

  attrib -r c:\test\*.* /s
  [Enter]

Beantwoord deze vraag

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord