Vraag & Antwoord

Apps & Software

Hoe sluit ik switch het beste aan?

Gisteren ben ik aan het experimenteren geweest met de Dell Powerconnector 2724. specs hier: http://www1.euro.dell.com/nl/nl/edu/Enterprise/pwcnt_2724/pd.aspx?refid=pwcnt_2724&s=edu en hier: http://accessories.dell.com/sna/PopupProductDetail.aspx?sku=P2741NP Nu ben ik een leek met dit soort grote switches, maar heb ondanks dat een vraagje. De switch haalt het internetsignaal van een modem middels een kabel die willekeurig ergens in gestoken kan worden. Als ik nu een tweede kabel van de modem verbind met de switch... wordt mijn internetsignaal dan verdeeld en is dit dus een verbetering?

1 antwoord
  • +
  • 0
  • -
  Een standaard switch kan alleen computers met elkaar verbinden in een netwerk. Er moet ergens een router zitten. Zit deze niet in het modem, dan zul je die nog apart moeten aanschaffen. Of je moet een server als router inzetten.

  Als de router functie in het modem ingeschakeld staat betekent dat je 2 ip adressen (lokaal IP nr) samen gaat brengen op een switch…. hmmm Denk dat dit tot ip conflicten gaat leiden….
  De switch heeft geen software die dat kan managen, heeft niet 2 ingangen die als WAN zijde beschouwd kunnen worden…
  Als de router functie van het modem/router uit staat… krijg je op de uitgang ervan het externe IP nr, en die zou je dan 2x naar de switch willen brengen… ook daar is een switch die je hebt niet op ingericht…
  Heel veel wishfull thinking opgeborgen in jouw vraag…
  Er is vast apparatuur die parallelle lijnen kan koppelen, maar verwacht dat niet bij 99.9999% van de thuis gebruikers aan te treffen…
  Dat vergt goed uitzoeken hoe je alles moet balancen met de juiste spullen…

Beantwoord deze vraag