Vraag & Antwoord

Apps & Software

Hoe update je van Windows xp naar Windows 8?

2 antwoorden
 • http://windows.microsoft.com/nl-nl/windows-8/upgrade-to-windows-8
  Hier vindt je antwoord op al je vragen.
 • Aanvulling: als je nu XP hebt, dan is dat naar IT-normen een vrij oude PC. Op de pagina die Oscar aangeeft vindt je de verwijzing naar de upgrade-assistant. Ik raad je sterk aan die éérst de draaien. Het gaat dan vooral om de vraag of de hardware geschikt is.

  Bij upgraden vanaf een oudere versie dan Windows 7, dus vanaf Vista of XP, wordt alleen een schone installatie uitgevoerd. Je bent dus alle zelf ingeïnstalleerde programma's kwijt. Verifieer dus wel (via die upgrade-assistant) of die programma's nog wel te (her-)installeren zijn in W8.

  Maak in ieder geval vooraf, op een extern medium, een back-up van jouw documenten, foto's enz. Denk ook aan de installatiebestanden van programma's, activatiesleutels, vaste links ('bookmarks") in de browser en de (vaak verborgen) bestanden van het emailprogramma, of dat nu Outlook of Thunderbird (of …) is.

  Is de PC geschikt en heb je W8 gekocht (gedownload van Microsoft of met een doosje in de winkel) dan is het 'gewoon' een kwestie van de instructies volgen.

  Ergens aan het eind wordt een Microsoft emailadres gevraagd, dat eventueel nog gecreeërd moet worden. Dat is niet verplicht. Zie hiervoor het artikel dat eerder in C!T verscheen.

Beantwoord deze vraag