Vraag & Antwoord

Apps & Software

Hoe upgrade ik van 32 naar 64 bit?

Ik zit even met een vraag omtrent het upgraden van 32 naar een 64 bit Windows 7 versie. Ik heb een aantal weken geleden een Windows 7 OEM 32 bit versie aangeschaft en geinstalleerd. Ik had niet goed gelezen en ging van de veronderstelling uit dat de 32 bit versie ook gewoon 3Gb + RAM leest en toewijst. Nu weet een ieder dat het niet mogelijk is om besturings systemen te ruilen. Nu is mij vertelt en ik heb tevens even gegoogled dat het gewoon mogelijk is om een 64 bit OEM versie te herinstalleren ( geleent van iemand ) maar daar gewoon de product key van de gekochte 32 bit versie voor te gebruiken en daarmee te activeren. Klopt deze informatie of is het helemaal niet mogelijk en ben ik gewoon genoodzaakt de 64 bit versie alsnog aan te schaffen? En wat natuurlijk belangrijk is, is het legaal? Heb ook wat op Microsoft Website zitten zoeken maar daar wordt niet echt wat over gezegd. Als iemand mij hier even wat duidelijkheid en indien mogelijk bevestigingen over kan geven graag, want anders ben ik alles aan het veranderen en dan werkt het niet.

1 antwoord
  • +
  • 0
  • -
  Technisch gezien is dit gewoon mogelijk. Er zitten in Windows 7 geen verschillen in de keys voor een 32 bits of 64 bits versie.
  Een windows 7 key kan gewoon gebruikt worden voor 32 bits en 64 bits. Er zit wel nog altijd de zelfde limitatie op het feit dat deze licentie slechts 1 keer tegelijk gebruikt mag worden. U mag voor een Retail versie slechts 1 computer per licentie tegelijkertijd gebruiken. Gaat de computer kapot en wordt deze vervangen voor een nieuwe, dan kan de Windows 7 retail licentie gewoon "meegenomen" worden.
  Een upgrade van een 32 bits versie naar een 64 bits versie is enkel mogelijk met een "Schone" Windows installatie. Upgraden tussen verschillende architecturen is niet mogelijk.
  Als u de 32 bits versie van Windows van uw computer verwijderd, kunt u uw 64 bits versie installeren en deze activeren met de zelfde key. De kans is echter groot dat de automatische activatie niet gaat lukken, u dient dan telefonisch contact op te nemen met de Microsoft Activatielijn.
  Meer info over het activeren van Windows 7 leest u op de volgende Microsoft website:
  http://windows.microsoft.com/nl-NL/windows7/activate-windows-7-on-this-computer
  Bovenstaande geldt dus niet voor een OEM versie welke gekoppeld is aan de geleverde hardware en waarbij niet Microsoft - maar - de leverancier verantwoordelijk is voor de ondersteuning.

Beantwoord deze vraag