Vraag & Antwoord

Apps & Software

Hoe verbeter ik tv-kwaliteit?

Sinds 2005 heb ik een mediacenter, verbonden met een 72 cm Philips lcd tv met DVI ingang. Het mediacenter heeft een ATI radeon 300x videokaart met een VGA en een S-video uitgang. De lcd tv is verbonden dmv een VGA-DVI kabel en dit werkt perfect. Nu heb ik een nieuwe 94 cm lcd tv, weer een Philips, maar daar zit geen DVI ingang op. Ik heb de oude kabel met een DVI-HDMI connector aangesloten op de tv, maar de tv krijgt geen signaal. De leverancier van de TV gaf me een S-video kabel, maar dan is het beeld echt zwaar beroerd, het lijkt wel een homevideo uit de jaren 80. Weet iemand hoe ik goede kwaliteit op mijn tv krijg?

2 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  Er bestaat ook een converter voor analoog (VGA) naar digitaal (HDMI) signaal. Startech maakt deze en je kunt m vinden in Europa bij de firma Compatible http://www.compatible.eu/av-products-solutions-av-converters-c-310_311.html
  Deze converter digitaliseert dus het analoge signaal, wat je erin stopt komt er aan de andere kant digitaal weer uit. Dus stel je videokaart in op de max. resolutie van je tv om het beste beeld te krijgen.

  Daarnaast zijn er ook nog scalers, deze voegen zelf beeldpunten toe, maar zoals je begrijpt is dat niet zo mooi als de native resolutie rechtstreeks aansturen.
  Ik heb een Panasonic TH-42PY70 waarmee ik nu dus Full HD beeld heb vanaf mijn HP NC6120 laptop, waar geen DVI of HDMI aansluiting op zat.

  http://tweakers.net/pricewatch/cat/49?keyword=&priceMin=0&priceMax=&land=all&i19=&a19=&d734=&d18=&d533=&f310=161&d730=&d728=&d727=&d731=&scoreMin=0&scoreMax=5&x=16&y=11
  Hier een link naar de pricewatch van tweakers.. zit vast wel een videokaartje tussen wat je kunt gebruiken.. allemaal low profile..
  • +
  • 0
  • -
  Absolutely first rate and coeodr-bpttompe, gentlemen!

Beantwoord deze vraag