Vraag & Antwoord

Apps & Software

Hoe verwijder je ads zoals priceminus?

Ik gebruik voor mn werk elke keer dezelfde site en deze heeft ook nooit reclameadvertenties gehad. Maar toen ik laatst de betreffende site weer nodig had stond deze vol met advertenties van priceminus. Sindsdien zijn heel veel woorden een soort hyperlink geworden en elke keer als ik met de pijl eroverheen ga, krijg ik reclame te zien. Ook is internet hierdoor ontzettend traag geworden. Mijn virusscanner heb ik aan het werk gezet en hij heeft 17 bedreigingen gevonden van adware generic. Ik heb dit nog nooit gezien en het moet er pas op hebben gestaan nadat ik de betreffende site had bezocht. Ik laat mijn virusscanner regelmatig een volledige scan uitvoeren en hierbij ben ik nog nooit op adware generic gestuit. Wat moet ik doen zodat alles weer normaal wordt?

2 antwoorden
  • Ga even naar http://computertotaal.nl/vraag-en-antwoord/21579/waarom-zomaar-onbekende-muziek-afgespeeld-internet-priceminus en volg de instructies van Oscar op. Dat is een goed begin.
  • ADWCleaner is een programma dat je kunt gebruiken om dit soort vervelende adware en malware te verwijderen: http://downloadcentrum.com/beveiliging/adware-en-spyware-bescherming/adwcleaner-anti-spyware-en-adware-software/
    Daarnaast zijn er nog een aantal programma's waarmee je malware/adware gemakkelijk van je computer kunt verwijderen. Download bijvoorbeeld Norton Power Eraser.

Beantwoord deze vraag